Inkt besparen met een ander lettertype

Pakorn/Freedigitalphotos.net

Hoewel we een papierloos tijdperk zijn ingegaan en al veel minder printen dan vroeger, blijft printerinkt een van de duurste kostenposten voor bedrijven. Een 14-jarige Amerikaanse jongen heeft de oplossing gevonden om die kosten te verminderen. Namelijk door te switchen naar een ander lettertype.

Printers zijn relatief goedkoop maar printerinkt kost een fortuin. Voor een kleurencartridge van een gerenommeerd merk betaal je thuis al gauw tussen de 40 en 60 euro. KRO’s De Rekenkamer rekende in 2011 uit dat een inktcartridge 2000 euro per liter kost. Nederland verbruikt circa 15 miljoen cartridges per jaar. Wil je weten hoe je inkt kan besparen, dan heeft een puber het antwoord voor je.

Suvir Mirchandani uit Pittsburgh rekende uit dat door te switchen van het lettertype Times New Roman naar het lettertype Garamond je 25 procent minder inkt verbruikt. Dat komt omdat Garamond een dunner en lichter lettertype is. Hij kwam daarachter nadat hij op zijn school zag hoeveel folders er werden uitgedeeld en uitrekende hoeveel geld de school kon besparen. Hij begon vervolgens hetzelfde uit te zoeken voor de Amerikaanse overheid. De besparing zou 136 miljoen dollar per jaar zijn. Als alle staatsoverheden ook zouden overstappen dan zou er nog eens 234 miljoen dollar per jaar bij komen. De Amerikaanse overheid is onder de indruk van zijn bevindingen, die in de Journal of Emerging Investigators werden gepubliceerd, maar heeft niet gezegd ook daadwerkelijk te zullen overstappen.

Foto: WPTV

Lees ook:Duizenden Amerikaanse ambtenaren kregen maandenlang betaald verlof
Lees ook:2,5 miljoen voor jaar extra Windows XP
Lees ook:Amerikaanse secretaresse jarenlang omgekocht door DEA
Lees ook:Pas op voor namaakformulier ESTA
Lees ook:Radio luisteren op kantoor kost geld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.