Blik op de toekomst: design harddrives

Bron: LaCie.com

De afgelopen week werden vanaf de beursvloer van de Consumer Electronics Show 2014 in Las Vegas impressies getoond van de nieuwste technologische uitvindingen. Tussen de virtual reality game consoles, smartwatches en buigbare televisies viel ook de thuiscomputer op. De harddrive van de toekomst is voortaan een pronkstuk op je bureau. Maak kennis met de LaCie Sphère.

Apple had het al door: technologie en design zijn twee handen op één buik. In december 2013 vergaapten de computergeeks zich aan de nieuwe MacPro. Met zijn glanzend zwarte cilindervormige aluminium behuizing lijkt het futuristisch ogend kastje welhaast afgekeken uit een sciencefictionfilm.

Bron: computertotaal.nl

Hiermee werd een nieuw tijdperk voor computers aangekondigd. Computers zijn straks geen noodzakelijke vierkante zwarte kastjes meer, maar elegante en vooral krachtige kunstobjecten die je niet wilt wegstoppen onder je bureau.

Op de CES 2014 werd de LaCie Sphère geïntroduceerd. De behuizing van deze externe harddrive met een opslagcapaciteit van 1 terabyte is een ambachtelijk vervaardigd zilveren bol. De LaCie Christofle Sphère is geboren uit een samenwerking tussen de computerhardwarefabrikant LaCie en de zilversmid Christofle uit Normandië. Je hebt hiermee dus een kwaliteitsproduct en een kunstwerk in één. Wie durft er alleen nog voorzichtig naar het prijskaartje te kijken?

Lees ook:De nieuwste HP desktop is spotgoedkoop
Lees ook:Wervingsbureau zoekt secretaresse, plaatst seksistische filmtweet
Lees ook:Verboden woorden op de werkvloer
Lees ook:iPads verboden voor Chinese ambtenaren
Lees ook:Kopje koffie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.