Vanuit huis werken is vreselijk en geweldig tegelijk

Foto: Kelly Sue DeConnick/Flickr CC

Thuiswerkenden kennen de voor- en nadelen van thuiswerken. Soms is het leuk om thuis te blijven. Maar soms is het ook niet leuk om alleen te werken.
Ik kan sowieso niet vanuit huis werken. Ik word snel en veel te vaak afgeleid. Ik ben thuis dus het minst productief.

Internet is met één druk op de knop toegankelijk en dan ga ik los. Laat die grappige katten- en hondenvideo’s maar komen. En wat zei Jennifer Aniston over Brad en Angelina? Dat moet ik lezen. Loop ik de keuken in om een kopje cappuccino te zetten, dan zie ik dat de vaatwasser nog leeggeruimd moet worden. En dan merk ik ook dat de vloer even gestofzuigd moet worden, anders kan ik niet werken. En misschien moet ik ook maar meteen een wasje draaien. Kan jij al die afleidingen wel weerstaan en je puur op het werk concentreren, dan neem ik mijn hoed af en buig ik diep voor je.

Voor mensen die permanent of sporadisch thuiswerken, is het geweldig maar ook vreselijk. Hieronder de voor- en nadelen van niet op kantoor zijn.

De voordelen
1. Je kan in je pyjama rondlopen of in de kleren die je gisteren aan had. Want alleen jij weet dat.
2. Je hebt aan reistijd teruggewonnen.
3. Je wordt niet gestoord door collega’s die je stomme vragen stellen of tussendoor je hulp nodig hebben. Je kan dus aan één stuk keihard doorwerken.
4. Je bespaart veel geld door thuis te lunchen.

De nadelen
1. Het hele internet is één grote valkuil waar je nooit meer uit klimt.
2. Omdat je aan één stuk keihard doorwerkt, vergeet je pauzes te nemen totdat je rug stijf wordt.
3. Je weet je niet aan je 8-urige werkdag te houden en merkt dat het alweer  1 uur in de nacht is.
4. Je hebt ook geen contact met collega’s, of misschien alleen via de telefoon. Sociale contacten tijdens het werken zijn juist belangrijk. Spreek je te weinig mensen in levende lijve, dan verslechteren ook je communicatievaardigheden. En als je een goeie grap kent, aan wie wil je het vertellen?

Lees ook:Thuiswerken is niet voor iedereen
Lees ook:Recht op flexwerken waarschijnlijk een feit
Lees ook:De valkuil van een kantoortuin
Lees ook:Te ziek voor werk, niet voor Facebook
Lees ook:Verband tussen kantoortuinen en hoog ziekteverzuim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.