Thuiswerkers krijgen internetkosten vergoed

Foto: John Keane/Flickr CC

In de werkkostenregeling, die vanaf 1 januari 2015 verplicht is voor alle werkgevers, komt onder andere te staan dat thuiswerkers hun internetkosten vergoed krijgen. Dat heeft staatssecretaris Eric Wiebes van Financi├źn aan de Tweede Kamer uitgelegd.

Internetkosten worden alleen vergoed als het voor de werknemer noodzakelijk is geweest om vanuit huis te werken. De werkgever beoordeelt de feiten en omstandigheden. Bijvoorbeeld als de treinen niet rijden door ernstige weersomstandigheden.

Als je kan aantonen dat je de internetverbinding voor meer dan 10% zakelijk gebruikt, dan kan je werkgever de kosten onbelast vergoeden. Om de vergoeding te krijgen, moet je eerst aangeven welke zakelijke werkzaamheden je op het huisadres met behulp van internet hebt verricht, bijvoorbeeld vanaf de priv├ęcomputer op het bedrijfsnetwerk werken. De kosten moet je kunnen onderbouwen met de factuur van de internetprovider en het betalingsbewijs.

Je werkgever vergoedt geen internetkosten als je een smartphone en/of tablet inclusief dataverbinding van de zaak hebt.

 

Lees ook:Kostenbeheerder Concur in zee met Airbnb en Uber
Lees ook:Pas op met wifi van Marriott hotel
Lees ook:Goedkopere alternatieven voor treinkaartje
Lees ook:Zit je wel verantwoord achter een laptop?
Lees ook:Thuiswerken is niet voor iedereen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.