Medewerker ontslagen na 25 jaar afwezigheid

Foto: Caitlin Childs/Flickr CC

Is het mogelijk om 25 jaar lang weg te blijven van je werk en nog steeds op de loonlijst te staan? Dat is in ieder geval in India gebeurd.

Daar is een werknemer van het Central Public Works Department in India ontslagen wegens ongeoorloofd verzuim. De ingenieur, AK Verma, werkte daar sinds 1980. Toen hij in december 1990 zijn verlof wilde verlengen, kreeg hij geen akkoord. Daarop besloot hij niet meer op te komen dagen.

In september 1992 deed de werkgever onderzoek naar de ambtenaar maar dat werd onderbroken. Pas in 2005 werd een rapport over Verma opgesteld en in 2007 ingediend bij de minister van stedelijke ontwikkeling. Maar ook dat bleef jarenlang liggen. Pas in 2015 heeft de huidige minister daadwerkelijk een streep onder het dienstverband gezet.

Hoewel de medewerker 25 jaar lang op de loonlijst heeft gestaan, schrijft de Indiase pers er niet bij of hij ook al die jaren salaris ontving. Hij is niet de enige die met ongeoorloofd verlof ging. Afgelopen zomer werd in hetzelfde land ontdekt dat een biologielerares 23 jaar lang niet op school verscheen.

Hoe het komt dat iemand zo lang weg kan blijven, is niet bekend. Maar het zou heel goed kunnen dat deze werknemers onder de radar konden blijven als ze voor grote organisatie slechts een nummer zijn.

Lees ook:Vaders meer verlof, mantelzorg uitgebreid
Lees ook:Personeel mag van Richard Branson onbeperkt verlof opnemen
Lees ook:Duizenden Amerikaanse ambtenaren kregen maandenlang betaald verlof
Lees ook:Oeps, Duitse minister van onderwijs schrijft brief vol fouten
Lees ook:2,5 miljoen voor jaar extra Windows XP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.