Casual Friday is niet goed voor strategen

Kantoormedewerkers hebben het weekend al in hun hoofd als ze op vrijdag hun vrijetijdskleding aantrekken. Maar de Casual Friday is niet raadzaam als ze de hele dag nog creatief moeten denken.

Wie aan Casual Friday denkt, denkt aan een t-shirt en spijkerbroek of in de zomer misschien zelfs campingkleding. Wat je draagt, zegt veel over hoe je denkt. En wanneer je formeel gekleed bent, kan je goed abstract denken. Met abstract wordt bedoeld dat je de zaken in een groter perspectief kan plaatsen.

In een paper in de Social Psychological and Personality Science wordt beweerd dat kantoormedewerkers die formeel gekleed zijn, creatiever denken dan hun collega’s die casual gekleed zijn. In (goede) zakelijke kleding voel je je niet alleen zelfverzekerder. Kleding heeft ook invloed op het denkproces.

Dit hebben onderzoekers van California State University in Northridge en Columbia University uitgetest op studenten. Deze studenten moesten eerst in hun dagelijkse kloffie komen en dan een aantal vragen beantwoorden. Daarna moesten ze zich kleden alsof ze naar een sollicitatiegesprek zouden gaan. De antwoorden waren vervolgens aanzienlijk meer beleidsmatig.

Bedenk dus goed of je wel casual gekleed moet gaan als de Friday zelf op kantoor nog lang niet casual is.

Via: NYMag.com
Foto: Tech Cocktail/Flickr CC BY-SA 2.0

Lees ook:Aantekeningen met de pen beter voor je geheugen
Lees ook:Kleding no-no’s op kantoor
Lees ook:Piekeraars hebben hoge intelligentie en grotere overlevingskans
Lees ook:Wat je moet aantrekken om indruk te maken
Lees ook:De ideale kantoorruimte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.