Kleurboeken voor volwassen houden je hersenen jong

Ze zijn in iedere boekwinkel te vinden: de kleurboeken voor volwassenen. Wat maakt ze zo populair?

In Japan zijn ze al jaren populair. En in Australiƫ komen er zelfs mensen bij elkaar om samen te kleuren. Het is een ware trend, die hopelijk niet tijdelijk is.

Droedelen is niet iets wat je alleen als kind zou moeten doen. Het werkt voor iedereen ontspannend. Tijdens lessen en kantoorvergaderingen wordt er ook heel wat afgedroedeld, ook al wordt dat vaak ten onrechte door anderen opgevat als desinteresse. Integendeel, het helpt je juist beter te luisteren.

In een kleurboek voor volwassenen zoals Het Enige Echte Kleurboek Voor Volwassenen, zijn de droedels al van tevoren gemaakt. Je hoeft ze dus enkel nog in te kleuren, desnoods met een simpele balpen. Maar je bent daarom niet minder creatief.

Kleuren is geen passieve bezigheid. Terwijl je kiest uit de verschillende kleuren of arceringen en bedenkt waar je ze gaat inzetten, maak je creatieve beslissingen terwijl je geconcentreerd binnen de lijntjes probeert te tekenen.

Tekenen of kleuren terwijl je een verhaal volgt, houdt de hersenen in topvorm en is daarmee net zo belangrijk voor volwassenen als voor kinderen. Als bonus helpt het je ook eventuele stress te verminderen. Eigenlijk ben je dus legitiem aan het spelen.

Koop er dus eentje voor jezelf of doe hem cadeau.

Foto: Maxime de Ruyck/Flickr CC BY 2.0

Lees ook:Wanneer gebruik je JPEG, GIF, BMP en PNG?
Lees ook:Thee is beter dan water
Lees ook:Bankhangen is geen tijdverspilling
Lees ook:Werkt de stormparaplu voor fietsers?
Lees ook:Haal meer uit je iPad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.