Tafel voor één

Foto: eenmaal.com

In een restaurant dineren is een sociaal gebeuren. Daarom word je vreemd aangekeken als je alleen dineert. Je kunt lak hebben aan de andere gasten maar je kunt ook in restaurant Eenmaal in Amsterdam dineren, speciaal voor einzelgängers. In Eenmaal heb je geen tafelgenoot nodig en kun je ongestoord en ongegeneerd in je eentje genieten van een biologisch viergangenmenu.

Eenmaal is een pop-up restaurant; het verandert regelmatig van locatie. Eind 2014 kan de culinaire stad Antwerpen de volgende locatie worden. Het format blijft echter hetzelfde: een kale witte muur, grote ramen, geen WiFi, rustige achtergrondmuziek, biologisch eten en tien eenpersoonstafels. Je wordt zelfs gevraagd om je telefoon uit te zetten opdat je het alleen dineren daadwerkelijk ervaart zoals de oprichters het bedoeld hebben. Ontwerper Marina van Goor wil met Eenmaal het alleen dineren maatschappelijk acceptabel en hip maken. Dat is al aardig gelukt.

Later dit jaar richt Eenmaal zijn pijlen op Londen, Berlijn en New York. Van Goor en Van de Jong spelen zelfs met het idee om franchises over de hele wereld op te zetten. Eenmaal brengt nu in ieder geval producten voor één persoon uit, zoals de Eenmaal bauchet champagne in een fles van 375 ml.

Alleen dineren past helemaal in deze tijd en zal dankzij Eenmaal geen saaie ervaring meer zijn. Ook een goede tip voor buitenlandse gasten die in Amsterdam verblijven.

First weekend of Eenmaal from Eenmaal on Vimeo.

Lees ook:Een evenement te organiseren? Vergeet de social media niet
Lees ook:Bespaar jezelf tijd met één simpele vraag
Lees ook:Een huisstijl is de key tot succes
Lees ook:Nieuwe Franse wet werkt chauffeur-app tegen
Lees ook:Bedrijfsuitje? Bestel catering van een foodtruck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.