Kleding no-no’s op kantoor

Foto: Christopher Macsurak/Flickr

Het is buiten mooi weer, en daarom draag je graag de nieuwste zomertrends. Maar is je werkgever het ook met je eens?

Hopelijk trek je op het werk niet iets aan alsof het zaterdagavond is. In je outfit moet je gasten kunnen ontvangen, niet gasten entertainen. En tenzij je naar een echte barbecue van het werk gaat, kun je de teenslippers echt thuislaten. Afhankelijk van waar je werkt, wordt er van je verwacht dat je iedere dag representatief gekleed bent. Dat kan nog steeds zonder je persoonlijke kledingstijl los te laten.

Om je daarbij te helpen zijn hier enkele kleding no-no’s op een rijtje gezet.

1. Korter dan kort
Rokken en jurken boven de knie zijn geschikt voor op het werk. Shorts zijn momenteel de trend, maar ze horen niet op kantoor. Ook al heb je er de dijen voor. Maar als je ze toch wilt en mag dragen, zorg er dan voor dat ze niet zo kort zijn dat je billen eronderuit komen. Draag ook geen minirokjes tenzij je het leuk vindt dat iedereen (man of vrouw) naar je kruis staart als je gaat zitten en tegelijk serieus genomen wilt worden.

2. Bloot
Hier gaan veel vrouwen de fout in omdat ze er lak aan hebben. Blote schouderbladen  in de zomer zijn prima tot een bepaalde hoogte. Maar moet iedereen op het werk (man of vrouw) naar je lage decolleté kijken terwijl je iets probeert te vertellen? Ook een blote rug hoort niet, hoe mooi en bruin die rug van je ook mag zijn. En bouwvakkersdecolletés willen we helemáál niet zien.

3. Te trendy
Tenzij je op een moderedactie werkt, wordt te hippe en trendy kleding niet altijd gewaardeerd. Als je voortdurend aan je baas en collega’s moet uitleggen wat je draagt, dan weet je dat je ergens werkt waar de dresscode conservatief is. Op zo’n kantoor zul je dus je persoonlijke kledingstijl moeten intomen. Hou je bijvoorbeeld van fluorescerend roze of een luipaardmotief, draag dan accenten in plaats van kledingstukken.

4. Alles wat te casual is
Zodra je je voor de spiegel afvraagt of iets te casual is om naar kantoor te dragen, dan is het te casual. We hebben het dan over de tank tops, de spaghettibandjes, de washed out spijkerbroeken (al dan niet met scheuren en gaten), gymschoenen, Birkenstocks en de eerdergenoemde teenslippers. (Wat bovendien nog erger is dan Birkenstocks op kantoor, zijn ongelakte teennagels en onverzorgde hielen in Birkenstocks.)  Neus- en tongpiercings en (henna)tattoos passen ook niet in een kantooromgeving.

5. Make-up en haar
Een dikke laag make-up, veel oogschaduw en zes lagen mascara. Dat is misschien jouw smaak, maar op kantoor wordt dat snel gezien als trashy. Let ook op de kleur van je nagellak en lippenstift. Verf je haar niet blauw of roze. En rustig aan met dat parfum; als het in de lift blijft hangen, heb je veel te veel opgedaan.

6. Onverzorgd
Met een representatief uiterlijk wordt niet alleen kleding bedoeld maar ook goede lichamelijke verzorging. Zijn je oksels niet geschoren, draag dan geen mouwloze blouse. Wil je open schoenen dragen, dan zul je je tenen moeten lakken. Draag je een rok, scheer die benen. Kom nooit op kantoor aan met nat haar, vooral niet als je direct na binnenkomst bezoekers hebt. Bewaar een make-upkit, pincet, deodorant en kauwgom of ademspray in je la of tas voor noodgevallen.

7. String
Wat denk je zelf als je bij een vrouw haar string kan zien? Dat is precies wat anderen denken als je broek zo laag hangt dat je string erbovenuit steekt, of doorzichtige of strakke kleding draagt.

8. Gala- of campingkleding
Bepaalde jurken zijn alleen geschikt voor speciale gelegenheden. Je wilt ze waarschijnlijk op kantoor dragen om aan je collega’s te laten zien. Maar wacht er toch maar mee tot het kerstfeest of een ander feestmoment. Als iemand vraagt of je naar het strand of de camping gaat, ga dan maar weer huiswaarts.

Via Stylecaster

Lees ook:Casual Friday is niet goed voor strategen
Lees ook:Leggings zijn geen broeken
Lees ook:Wat je moet aantrekken om indruk te maken
Lees ook:Mooi zijn heeft ook professionele nadelen
Lees ook:Vergeet vrijdag de zonsverduistering niet

2 reacties op “Kleding no-no’s op kantoor

    1. Lea Latumahina

      Te weinig vrouwen op jouw kantoor, Mitchel?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.