Woensdag pas écht rokjesdag

 

Afgelopen vrijdag was weliswaar de officiële rokjesdag, maar door de koude ochtend heeft het weinig vrouwen over de streep getrokken om hun rok uit de kast te trekken. Nee, meteorologisch gezien komt de echte rokjesdag er deze week pas aan.

Rokjesdag is bedacht voor de mannen, voor wie het vanzelfsprekend een genot is om vrouwen in een rok te zien. Mannen zijn echter niet degenen die het koude weer moeten trotseren om er zo leuk uit te zien. Afgelopen vrijdag was het te koud voor rokjesdag en toonde het straatbeeld daarom weinig rokken of jurken.

Hier is het goede nieuws voor de mannen: er komt een herkansing aan. Deze week wordt er geen regen verwacht en zou het kwik omhoog schieten naar een piek van misschien wel 23 graden op woensdag. Wie dan in Londen moet zijn, heeft extra mazzel. Daar wordt zelfs een tropische week verwacht als gevolg van een warme luchtstroom die vanuit Zuid-Europa over de Atlantische Oceaan naar Engeland trekt.

Overdag mag het dan wel lekker warm worden, maar ‘s avonds koelt het behoorlijk af. Dus neem wel iets warms mee als je van plan bent om op een terras tot in de avond na te borrelen.

 

Foto: Andrey/Flickr CC BY 2.0

Lees ook:Als vrouwen mannen zouden naroepen
Lees ook:Stuur vrijdag een gratis valentijn
Lees ook:Een IT-vacaturebank voor thuiswerkende moeders
Lees ook:Vrouwen gelukkiger op het werk tussen andere vrouwen
Lees ook:Waarom je collega het altijd koud heeft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.