Google koopt geniale vertaalapp

Robert Scoble/Flickr

Google brengt werelden steeds dichterbij elkaar. Word Lens, de vertaalapp die gebruik maakt van de camera in je smartphone, wordt onderdeel van Google Translate.

In een land waar je de taal niet spreekt, is een taalgidsje een slimme aankoop. Maar soms red je je ook daarmee niet als je in Beijing voor een uithangbord staat waarop een Engelse tekst ontbreekt. Je kan wel uren bladeren in je taalboekje om erachter te komen wat er staat maar daar is ook een app voor.

Word Lens is een realtime vertaalapplicatie die samenwerkt met de camera van je smartphone. Je stelt de brontaal en doeltaal in, je maakt een foto van het uithangbord en Word Lens vertaalt de tekst op dat bord in de doeltaal.

Deze app wilde Google zo graag hebben dat het miljoenenbedrijf zelfs het bedrijf erachter, Quest Visual, heeft overgekocht. Quest Visual en Google kennen elkaar al een aantal jaren. De samenwerking heeft inmiddels geresulteerd in Word Lens voor Google Glass.

En nu is het de beurt aan Google Translate, die binnenkort dus wordt uitgebreid met foto-vertalingen. Dat laatste woord bestaat trouwens nog niet. Maar wie zich geroepen voelt om een goed woord te bedenken, eentje waar je ook een werkwoord van kan maken, be my guest. De naam Word Lens zal waarschijnlijk verdwijnen.

Lees ook:Bedrijfsuitjes leg je voortaan vast met de camera drone
Lees ook:Tips en trucs voor Word
Lees ook:Dit hebben we in 2014 gegoogled
Lees ook:Pas op voor de rtf-hack
Lees ook:Beter zoeken met Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.