Oeps, Duitse minister van onderwijs schrijft brief vol fouten

Foto: Quinn Dombrowski/Flick

Menselijk maar professioneel onacceptabel: een brief vol schrijffouten uitbrengen terwijl je minister van onderwijs bent. Dat is in Duitsland gebeurd. En de pers was meedogenloos.

De brief van het Duitse ministerie van onderwijs betrof de nieuwe onderwijswet. Niet bepaald een brief die je vol met spel-, interpunctie- en grammaticafouten wilt uitsturen als je serieus genomen wilt worden. Met de kop Bildungsministerin schreibt Brief voller Fehler vernederde de Duitse krant Die Welt minister Waltraud Wende door een kopie van haar brief inclusief eigen correcties met rode pen online te zetten.  Een regelrechte pr-fiasco werd het.

Hier is de kopie.

Foto: Die Welt

Het ministerie legde uit dat Wende op het laatste moment aanpassingen had aangebracht vanaf haar smartphone. Die laatste versie werd nooit meer door een van haar medewerkers nagekeken voordat hij uitgebracht werd. Kennelijk moest een deadline gehaald worden als deze laatste cruciale stap werd overgeslagen. Het ministerie is na deze publicatie hopelijk nu meer op zijn hoede. Check, check, dubbelcheck.

Lees ook:Werkstress grootste oorzaak ziekteverzuim
Lees ook:Gedragscode voor personeel van Franse minister
Lees ook:Je eigen verdwijntruc op Google
Lees ook:Medewerker ontslagen na 25 jaar afwezigheid
Lees ook:Minister wil dat ambtenaren heldere taal schrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.