Samsonite en Samsung werken ook aan smart luggage

Zelf-incheckende bagage die je nooit meer uit het oog verliest en jou vertelt dat iemand hem openmaakt.
Het is voor iedere reiziger altijd een spannend moment wanneer de bagageband in de aankomsthal begint te draaien en de koffers één voor één tevoorschijn komen. Zit jouw koffer erbij of niet? Die spanning wordt verleden tijd als het aan de kofferfabrikant Samsonite en de mobiele telefoonfabrikant Samsung ligt.

Samsonite en Samsung gaan samen aan de ‘smart luggage’ werken. Deze bagage kan zichzelf inchecken en hou je met je smartphone in de gaten. Dat schrijft The Daily Mail.

De koffers hebben een GPS-tracker en de reiziger krijgt op zijn smartphone een waarschuwing binnen wanneer de bagage uit het vliegtuig wordt geladen en wanneer het op de bagageband wordt geplaatst. Ze kunnen nog meer. De reiziger krijgt ook een waarschuwing als zijn bagage wordt geopend of als er te veel afstand tussen reiziger en bagage ontstaat.

Samsung en Samsonite hebben niet aangeduid wanneer de smart luggage op de markt komt. Ze zijn echter niet de eerste. KLM/Air France, bijvoorbeeld, kondigden vorig jaar de e-Tag aan. En in oktober hebben de makers van Bluesmart, de gps-tracker voor carry-on bagage twee miljoen dollar via crowdfunding binnengehaald.

Foto: Ray Smith/Flickr CC BY 2.0

Lees ook:Nooit meer bagage kwijt met gadgets van Air France/KLM
Lees ook:Nek- en schouderpijn? Overweeg een ander toetsenbord
Lees ook:Ontslagen worden voor het uitzetten van gps-app
Lees ook:Fabels over de smartphonebatterij
Lees ook:Straks staat internet altijd aan maar je ziet hem niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.