Mobiele apps beter voor je databundel

Apps zijn er niet voor niets. Je kan veel langer met je abonnementsbundel doen als je alleen de mobiele versie of app van een website gebruikt.

Zo’n vier miljoen Nederlanders internetten vaak en lang op hun mobiele telefoon. Vooral degenen die op het 4G-netwerk zitten, maken dankbaar veelvuldig gebruik van het snellere internet. Het verbruik van data is in 2014 twee keer is zo veel als in 2013. We zijn dus veel online.

Bezoek je nieuwssites en social media en stream je muziek en video’s op je smartphone terwijl je onderweg bent, dan bespaar je geld als je de mobiele versie of app gebruikt en niet via Browser of Safari het internet opgaat. De mobiele versies verbruiken veel minder MB’s dan de webversies die voor computers zijn ontworpen.

Gewone sites hebben uitgebreide vormgeving en het laden kost veel data. Een app hoeft maar eenmalig gedownload te worden. Daarna worden alleen nog de ‘nieuwe’ gegevens geladen zoals hoe laat de volgende trein gaat, of het gaat regenen of het laatste nieuws. Voor ons betekent dit een forse besparing. Wij kunnen daardoor langer met onze bundel doen of zelfs overstappen op een goedkopere bundel.

Bron: Autoriteit Consument & Markt
Foto: Garry Knight/Flickr CC BY 2.0

Lees ook:Oudere versies van Internet Explorer niet langer ondersteund
Lees ook:Skype voor Outlook
Lees ook:Wikken en wegen met Internet Explorer
Lees ook:Microsoft Office for iPad komt eraan
Lees ook:Een USB-stick voor iPads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.