Bernie Madoff’s ex-secretaresse zweert van niets te weten

Foto: New York Post

Moeten we een secretaresse geloven die meent dat zij veertig jaar lang niet wist dat haar baas miljarden dollars aan het zwendelen was? Annette Bongiorno, de New Yorkse ex-secretaresse van zwendelaar Bernie Madoff, moest vorige week voor het federaal gerecht verschijnen waar zij zweerde dat zij niet op de hoogte was van de frauduleuze praktijken van haar baas. Ze vertelde ook dat zij van Madoff hield alsof hij een broer van haar was. Hij was haar grote held.

Bongiorno werkte op de 17e verdieping van het beleggingskantoor waar de Ponzifraude bijna veertig jaar lang werd bedreven en pas in 2008 door de FBI werd ontdekt. Bongiorno had toegang tot alle dossiers en transacties en verdiende zelf ook miljoenen dollars met de beleggingen. Toch meent ze geen verstand te hebben van beleggingen en deed ze uitsluitend wat haar verteld werd, ook toen ze handelstransacties aan het antidateren was.

Een andere ex-secretaresse van Madoff, Eleanor Squilllari, vertelde in 2009 aan Vanity Fair dat Bongiorno een secretariaat op de 17e runde, waar de secretaresses absoluut geen financiĆ«le achtergrond hadden. Madoff had ze het liefst ‘clueless’, dom dus. Madoff, die veroordeeld werd tot 150 jaar gevangenisstraf, zat ook graag achter de vrouwtjes aan en gooide dagelijks seksistische opmerkingen naar zijn secretaresses. De dames, opgegroeid in New York, wisten daar goed mee om te gaan door brutaal te reageren. Madoff behandelde Bongiorno echter als zijn zusje en zorgde goed voor haar.

Is zijn ‘zusje’ echt zo onschuldig als ze beweert? Nah, ik geloof er niets van.

Lees ook:Madoff’s ex-secretaresse medeplichtig bevonden
Lees ook:Madoff’s secretaresse krijgt 6 jaar gevangenisstraf
Lees ook:Berlusconi’s ex-secretaresse opgepakt voor drugssmokkel
Lees ook:Secretaresses, de vergeten groep
Lees ook:Secretaresse van het Jaar 2014 werkt bij Microsoft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.