Noord-Amerika is zomertijd ingegaan

Foto: Desi/Flickr CC BY 2.0

Heb je telefonische vergaderingen met Noord-Amerika gepland? Vergeet dan niet dat zij afgelopen weekend de klok een uur vooruit hebben gedraaid.

De mensen in het noordoosten van de Verenigde Staten en Canada hebben het eigenlijk helemaal gehad met het extreme winterweer. Ze kunnen niet wachten tot de sneeuw verdwijnt. Maar, hoewel het niet zo aanvoelt, is daar in Noord-Amerika afgelopen zondagochtend officieel de zomertijd ingegaan.

Wat betekent dat voor ons?
Als je bijvoorbeeld een conference call hebt gepland met een zakenrelatie in de Verenigde Staten (alleen het continent) of Canada, ga da na hoe laat het daar precies zal zijn, afhankelijk van de tijdzone. Net als bij ons helpt de media de bevolking herinneren aan de zomer- en wintertijd. Maar toen je de telefonische afspraak gemaakt had, zou het niet raar zijn als ze hier niet aan hebben gedacht.

Wanneer gaan wij de zomertijd in?
Ons verloren uurtje slaap staat gepland op de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart. Standaard gaat de zomertijd in Europa in op de laatste dag van maart. Meteorologisch begint de lente voor het noordelijk halfrond op vrijdag 20 maart, en op 21 juni begint de zomer. Maar wie houdt dat bij, toch? Behalve de mensen in Noord-Amerika dan.

Foto: Desi/Flickr CC BY 2.0

Lees ook:Wen eerder aan de zomertijd
Lees ook:Zomertijd
Lees ook:Moet de baas uitbetalen voor e-mails na werktijd?
Lees ook:Begin de dag met een dance party
Lees ook:Een IT-vacaturebank voor thuiswerkende moeders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.