Wervingsbureau zoekt secretaresse, plaatst seksistische filmtweet

Foto: Lions Gate Entertainment

Een Londens personeelswervingsbureau dacht met een opvallende vacature de aandacht van vrouwelijke sollicitanten te trekken. Die vrouwelijke aandacht kreeg het bureau inderdaad, alleen was het de verkeerde aandacht.

Met Fifty Shades of Grey in de bioscopen was BDSM de afgelopen weken een hot topic. Het is echter niet de eerste Hollywood-film met het seksuele machtsrollenspel als thema. Denk maar aan Nine 1/2 Weeks met Kim Basinger en Secretary met Maggie Gyllenhaal.

Naar laatstgenoemde film maakte ICS Recruitment in Londen een verwijzing in een van zijn vacaturetweets. In de tweet stond een afbeelding van de filmposter waarop damesbenen in zwarte naadpanty en stilettohakken te zien zijn met de tagline ‘Assume the position’, oftewel ‘neem het standje aan’.

De social media strateeg van ICS speelde met de dubbele betekenis van position (het betekent ook functie), evenals met die van het woord required, en schreef de volgende wervingstekst:
“Secretary required. Stockings optional. Ready to assume the position?”.

Het geestig bedoelde bericht  werd snel opgepakt maar de humor werd niet gewaardeerd. Vrouwelijke lezers die verbolgen waren over de seksistische tweet, bombardeerden het Twitteraccount van ICS met kritiek. Hoewel ICS zich aanvankelijk probeerde te verdedigen door meer informatie te geven over de veelgeprezen film uit 2002, was het kwaad eigenlijk al geschied. Het enige dat de vloedgolf van bezwaren kon stoppen, was het bericht volledig te verwijderen.

Of er ook sollicitanten op de tweet hebben gereageerd, is niet bekend. Hopelijk is het wervingsbureau ook op zoek naar een vrouwelijke redacteur.

 

Bron: The Hollywood Reporter

Lees ook:Hoe trek je aandacht met je e-mail?
Lees ook:Secretaresse spant proces aan tegen Engelse voetbalbond
Lees ook:De risico’s van bedrijfstweets
Lees ook:CIA tweet nu ook. En hoe!
Lees ook:Archiefvideo How NOT to be a secretary (1944)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.