Koffie en wifi in deze nieuwe lijnbus

leaptransit
Waar anders dan in Noord-Californië rijdt een busdienst die klantgerichter is dan een traditionele lijnbus.

Wat missen de meeste buspassagiers? Een zitplaats tijdens spitsuur en wifi. In San Francisco, de stad van de vele start-ups, rijdt nu de Leap Bus.

In deze op aardgas rijdende bus tref je een steward aan, schone, comfortabele stoelen en banken, wifi-verbinding en stopcontacten zodat je je telefoon en laptop kan opladen. Verder kun je biologische snacks en drinken kopen. De bus stopt bij acht haltes tussen de jachthaven en het centrum van San Francisco. Nadat je je online hebt geregistreerd kun je met de app zien waar en wanneer de volgende bus komt en hoeveel zitplaatsen er in die bus vrij zijn. Bij het instappen check je in via bluetooth waarna het bedrag van je rekening wordt afgeschreven.

Maar dan komt het: een busrit kost 6 dollar. Dat is drie keer zo duur als de prijs voor een gewone busrit. Wat je er echter voor terugkrijgt is een eerste-klas-reis door de stad.

Voor mensen die niet gezien willen worden in een ‘ordinaire’ bus of tram – ik ken er genoeg – is dit een ideaal alternatief. Zij kunnen een keertje de auto laten staan en hoeven zo niet te reizen tussen het plebs.

Of de Leap Bus ook in Nederland zou kunnen aanslaan, hangt af van de mogelijkheid voor zo’n start-up om de markt te betreden en bijvoorbeeld de bestaande bushaltes te gebruiken.

We zullen zien hoe succesvol deze hippe bus wordt.

Lees ook:Google-bussen doorn in het oog van activisten
Lees ook:Meeste aanbod Airbnb in New York illegaal
Lees ook:Postmates, de on-demand koerier voor de plaatselijke ondernemer
Lees ook:Airbnb populair bij zakelijke reizigers
Lees ook:Zo raadpleeg je Google Maps zonder netwerkverbinding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.