Vertel je verhaal met Instagram

Kolin Toney CC BY-SA 2.0

Leer Instagram in te zetten voor je business met het boek In beeld met Instagram in 60 minuten van instagramexpert Kirsten Jassies.

Instagram is het populairste sociale netwerk van dit moment. Driehonderd miljoen mensen over de hele wereld hebben minstens één account. In Nederland heeft Instagram meer dan anderhalf miljoen gebruikers. Vooral het jonge publiek is verslaafd aan Instagram. Het is een laagdrempelig platform voor personal branding; je laat de wereld door jouw ogen zien, of beter gezegd door je smartphone, vertelt er een verhaaltje bij en trekt volgers van over de hele wereld aan.

Ook zzp’ers en ondernemingen gebruiken Instagram om hun verhaal te vertellen; kunstenaars, grafisch vormgevers, zelfs winkeliers kunnen zich zichtbaar maken. Een foto (of een 15-seconden-video) zegt immers meer dan duizend woorden. Met de juiste en vooral mooiste foto’s vang je de aandacht van je doelgroep en met de juiste hashtags en tags krijg je de meeste likes en volgers.

Kirsten Jassies is als expert op het gebied van social media gespecialiseerd in Instagram. Zij adviseert bedrijven en geeft workshops. In haar boek In beeld met Instagram in 60 minuten daagt ze ondernemers uit om hun verhaal visueel te vertellen op Instagram. Dat vereist een goede strategie en een scherp beeld van het waarom van je product, dienst of bedrijf zodat je vervolgens een sterk verhaal hebt.

De kunst is om je Instagramverhaal consistent, persoonlijk en interessant te houden. Daarvoor geeft Jassies in haar boek praktische tips, legt ze uit welke tools handig zijn om slim met Instagram te werken en hoe je een goede reputatie op kunt bouwen met Instagram. ‘Het gaat naast het vertellen van je eigen verhaal ook om gelijkgestemden te vinden, mensen te volgen en aandacht aan hen te besteden.’

In beeld met Instagram in 60 minuten van uitgeverij Haystack ligt vanaf 22 juni in de winkel.

Bron: Uitgeverij Haystack
Foto: Kolin Toney/Flickr CC BY-SA 2.0

Lees ook:Wie heeft mijn werkplek gepikt?
Lees ook:Stop met zeuren. Ga nieuw organiseren!
Lees ook:Trek alle aandacht met een bedrukte presentatiewand: 6 tips
Lees ook:Verbeter je communicatievaardigheden
Lees ook:Secretaresse van Beatles spreekt voor het eerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.