Werkt de stormparaplu voor fietsers?

senz-2

Met een speciaal opzetstuk past de bekende stormparaplu van Senz ook op je fietsstuur. Maar zal hij je droog houden?

Nog enkele dagen en dan komen de zomerse dagen eraan. Tot die tijd moeten we de Hollandse regenbuien doorstaan. Terwijl ik schrijf, regent het pijpenstelen. Geen wonder dat dit artikel over paraplu’s gaat. De stormparaplu van Senz, de Delftse uitvinding die bestand is tegen harde windvlagen tot 80 km/u, heeft het leven van de wandelaar in ieder geval een stuk prettiger gemaakt.

Nu de fietser nog. Nederlanders leren in hun kinderjaren al hoe het is om in de regen te fietsen. Niets helpt tegen een nat gezicht. Wanneer we met opzet in de regen fietsen, hebben we er min of meer vrede mee dat we nat worden. Zou de stormparaplu voor fietsers dan wél kunnen werken?

De stormparaplu van Senz kan door middel van een opzetstuk op je stuurframe bevestigd worden. Het opzetstuk kost tussen de 32 en 40 euro bij verschillende webshops. Dat is bijna even duur als de stormparaplu zelf.

senz-1

Door het opzetstuk kun je beide handen op het stuur houden terwijl je hoofd droog blijft. Tenminste, dat laatste is wel de bedoeling. Normaal houd je zelf de paraplu even voor je gezicht, maar dan moet je gauw weer vanonder de paraplu kijken waar je rijdt. De fietsparaplu kan je niet lager voor je gezicht houden als de regen van voren komt. De kans is aanwezig dat je alsnog nat wordt. Misschien toch maar weer het regenpak uit de kast pakken.

Lees ook:Hoe ga je zuiniger om met de papieren handdoek? [VIDEO]
Lees ook:Zorgeloos fietsen in een rokje of jurk
Lees ook:Waarom je foto niet op je spiegelbeeld lijkt
Lees ook:Zo werkt Cortana in de nieuwe Windows browser
Lees ook:De eerste werkdag van het jaar: kussen of wegblijven?

Eén reactie op “Werkt de stormparaplu voor fietsers?

  1. Jos

    Werkt voor geen meter. Gaan even vaak kapot als normale paraplus. De wind komt er gewoon onder, hij slaat om en ligt aan diggelen.

    Veel betere truuk is een doorzichtige paraplu gebruiken. Die kun je altijd tegen de wind in richten (ook als je hem dan voor je neus moet houden, want je kunt erdoorheen kijken). Dan komt de wind er dus nooit onder en slaat ie nooit om.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.