11 office essentials op een rij

Heb je er wel eens bij stil gestaan wat je allemaal in en op je bureau hebt staan? Pennenbak, washi tape, nietmachine, agenda, externe harde schijf. Op een gemiddelde werkdag gebruik je stiekem veel meer kantoorartikelen dan je denkt. En waren dit soort producten tot voor kort ietwat saai en stoffig, inmiddels is de productcategorie ‘stationery’ hipper dan ooit.

Van Hema en Monki tot Asos en Paul Smith, van luxe tot high street, veel merken springen momenteel in op de trend van de fashionable kantoorartikelen. En zo is je plakbandhouder misschien zalmroze, je pennenbak voorzien van marmerprint en je liniaal en schaar van glanzend goud. Want ook je werkplek mag er best ‘gezellig’ en trendy uitzien. Het verhoogt de werkethos en maakt een foto van je kantooromgeving meteen tot een inspirerend plaatje.

Voor alle secretaresses en eigenlijk iedereen die er een on trend doch functioneel bureau op na wil houden, hebben we daarom 11 musthaves op een rij gezet. Producten die je op kantoor vrijwel dagelijks gebruikt, de zogeheten office essentials.

1. Printpapier

Een volle printer en een paar extra pakken op de plank. Niets zo erg als zonder papier komen te zitten.

2. Enveloppen

Enveloppen, bij voorkeur in alle soorten en maten. Met bubbeltjesplastic, in zalmroze, uiteraard voorzien van het bedrijfslogo, want ook enveloppen bedrukken is een optie. Het geeft net die extra professionele indruk.

3. Etiketten

Een stapel etiketten en stickers voorzien van bedrijfsinformatie zijn eveneens essentieel voor een professionele kantooromgeving. De stickers op bijvoorbeeld enveloppen, briefpapier en thank you notes zorgen bovendien voor een extra branding moment voor je merk. Stickers drukken doe je tegenwoordig eenvoudig online.

4. Pennenbak

In marmer, mintgroen of goud? Want dat staat zo gezellig.

5. USB

USB sticks en USB kabels; hier kun je er niet genoeg van hebben.

6. Nietmachine / perforator

Absolute old skool essentials. Need we say more?

7. Plakbandhouder

Een klassieker, al komt de plakbandhouder tegenwoordig in vele gedaantes; in de vorm van een eenhoorn tot volledig onder de glitters.

8. Multomappen

Waarom kiezen voor zwart of wit als je ook een rij mappen in pastelkleuren in je kast kunt hebben staan?

9. Tape

Stevige tape voor postpakketjes en trendy washi tape voor het moodboard boven je bureau.

10. Agenda

Ook met een agenda maak je tegenwoordig een statement, dus kies voor een tof exemplaar van een stationery merk. Je zit er tenslotte het hele jaar aan vast.

11. Post-it briefjes

De klassieke gele variant óf een gezellig blokje met fantasievorm- en kleuren. Om je collega’s een leuk bericht achter te laten.