Staand werken terwijl je op een board balanceert

Sinds wetenschappers hebben aangegeven dat een zittend beroep slecht is voor de gezondheid zijn er allerlei alternatieven uitgevonden. Zoals het stabureau en de loopdesk. Nu is er ook The Level.

Van lang achter je bureau zitten wordt je lichaam stijf. Daarom hoor je ook af en toe te staan en te lopen. Maar wie achter een stabureau werkt, krijgt door deze statische houding ook weer klachten. En een loopdesk is een goede maar tevens prijzige oplossing. De Amerikaan Joel Heath had dat probleem ook en vond een middenweg tussen staan en lopen.

The Level is een soort skateboard, maar dan zonder wieltjes, waarop je balanceert terwijl je aan een stabureau werkt. Om in balans te blijven, gebruik je heel subtiel alleĀ  lichaamspieren. Het vergt wel wat oefening, misschien wel heel veel oefening, voordat je er eindelijk op kan blijven staan.

Het balanceren op zo’n gek board (ook wel deck genoemd) blijkt inderdaad te werken. FluidStance, het bedrijf achter The Level, deed een fitnessonderzoek en constateerde dat de hartslag gemiddeld 15 procent hoger is dan bij het zitten. Ook gebruik je evenveel spieren als tijdens het lopen. Bovendien was het aantal gemaakte typefouten op The Level niet hoger dan wanneer je zittend typt.

The Level komt later dit jaar op de markt en zal voor 289 dollar te koop zijn.

Bron: Indiegogo

Lees ook:Een zittend beroep? Er is nog hoop
Lees ook:Personeel wordt productiever door loopbureau
Lees ook:Het perfecte bureau voor een gezond lichaam
Lees ook:Een laptophouder voor in bed
Lees ook:Al van de stoelloze stoel gehoord?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.