Remedies tegen computerogen

Stockimages/Freedigitalphotos.net

Stockimages/Freedigitalphotos.net

Zit je op je werk en doen je ogen pijn? Dan weet je het misschien al. Je hebt weer eens veel te lang achter de computer gezeten. Of je hebt een echte kwaal. Maar laten we ervan uitgaan dat je computerogen hebt.

Computer Vision Syndrome krijg je doordat je meer dan twee uur achter elkaar non-stop naar een computerscherm hebt gestaard. De volgende symptomen zul je misschien herkennen. Je hebt last van droge ogen, je ziet niet scherp meer, je hebt lichte hoofdpijn en je bent moe.

Om dit te voorkomen moet je vaker per dag een poosje je blik van dat vervloekte scherm afwenden. Ga op een andere etage koffie of thee halen. Zorg ervoor dat je bureauaccessoires niet binnen handbereik zijn maar geef jezelf een reden om op te staan. Maak een praatje met een collega. En laat collega’s je storen voor een vraagje of een gesprek. Het klinkt allemaal vanzelfsprekend. Toch weigeren veel mensen dit te doen omdat ze het te druk hebben voor een praatje of een pauze. Ze willen niet gestoord worden en pauzes nemen vinden ze tijdverspilling. Dus als je een vriendelijke collega bent, stoor hem of haar toch maar. Ze zullen je misschien niet dankbaar zijn, maar jij weet wel beter.

The Atlantic heeft een geestige video gemaakt met tips tegen computerogen die iets te fanatiek door een kantoormedewerker worden opgevolgd.

Lees ook:Agendeer meer pauzes per dag
Lees ook:Indruk maken met lichaamstaal
Lees ook:Maak jezelf goud waard
Lees ook:Kantoorpolitiek vind je overal
Lees ook:Bescherm die mooie ogen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.