Waarom je na de lunch een dip krijgt

Reynermedia/Flickr

Reynermedia/Flickr

Je herkent het vast wel. Het is ongeveer twee uur in de middag en je krijgt een dip. Waarom word je opeens zo moe? Omdat je waarschijnlijk je eetpatroon hebt verstoord. Ga dus na hoe je dag is verlopen.

Je lichaam heeft overdag op vaste tijden energierijk voedsel nodig. Sla je het ontbijt altijd over, dan krijg je ‘s middags meer trek in een zwaardere maaltijd. Probeer ‘s morgens daarom op tijd te eten.

Als je wel ontbijt, wat eet je dan? Een sneetje toast heb je al vóór tienen opgebrand. Is het echter volkorenbrood met wat boter en een eitje erop, dan heb je genoeg brandstof om de ochtend door te komen. Langzame koolhydraten, een beetje onverzadigd vet en wat eiwitten dus.

Tussendoortjes zijn niet verboden, zolang ze maar voedzaam zijn en geen suiker bevatten, én je eetlust niet bederven. Een stuk slagroomtaart is geen goed idee. Hoewel het soms lastig kan zijn om zo’n heerlijke traktatie af te slaan, word je van suiker hyper en zak je daarna snel in.

Lunch je elke middag tussen 12 en 1 uur? Houd deze gewoonte dan aan. Ben je in dat tijdslot ingepland voor een vergadering, zorg er dan voor dat je eten krijgt of meeneemt. Kies wederom voor langzame koolhydraten. Moet je door omstandigheden veel te laat lunchen of kies je desalniettemin voor een spectaculair gepresenteerd bord met biefstuk en frietjes, dan kun je die middagdip verwachten.

Houd je dus aan je eetpatroon en laat je niet verleiden tot de verkeerde keuzes en combinaties als je niet achter je bureau wilt knikkebollen. Mits het op je werk normaal is, neem dan een korte power nap als je er toch niet aan ontkomt, zodat je er daarna weer tegenaan kunt.

Via Yahoo! Shine

Lees ook:Laat die light-frisdranken voortaan staan
Lees ook:Hoe breng jij je lunchpauze door?
Lees ook:Waarom je altijd zo moe bent
Lees ook:Wat je in Japan niet moet doen
Lees ook:Bedrijfsuitje? Bestel catering van een foodtruck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.