Hoe breng jij je lunchpauze door?

Foto: Sharon Mollerus/Flickr CC

Foto: Sharon Mollerus/Flickr CC

Ik ben vast niet de enige. We doen het allemaal wel eens. We slaan de middagpauze over en eten achter ons bureau. Een slechte gewoonte, zegt business magazine Fast Company. Zij baseren zich op het boek Eat Move Sleep van Tom Rath. Hoewel NRC het hier niet mee eens is, zijn je hersenen volgens de Amerikanen niet alleen toe aan een echte pauze, je middag wordt er juist productiever door. De enige geoorloofde reden om wel achter je bureau te eten is omdat je daarna een uurtje gaat sporten of een wandeling in de buitenlucht gaat maken.

Wie zijn verder goed bezig volgens Fast Company?
Dat zijn de collega’s die met hun team lunchen. Zij grijpen dit moment aan om de ander beter te leren kennen en een hechter team te vormen. Persoonlijk vind ik een buitenlocatie op zijn tijd prettig omdat je er meteen een kort personeelsuitje van maakt.

Ook de collega’s die lunchafspraken maken zijn goed bezig. Met andere collega’s of met vrienden of kennissen. Deze sociale contactmomenten geven je een energy boost voor de tweede helft van je werkdag. Ook zijn inspirerende gesprekken goed voor de creativiteit.

Lees ook:Een kijkje bij Etsy
Lees ook:Stuur die tegendraadse collega ‘van het eiland af’
Lees ook:Restaurantmenu’s in Google’s zoekresultaten
Lees ook:Als de vrijdagmiddagborrel niets voor jou is
Lees ook:De valkuil van een kantoortuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.