Coffitivity: haal de ambiance van de koffiezaak in huis

Foto: Neo_II/Flickr CC

Met de webapplicatie van Coffitivity luister je in je stille woning naar de mensen uit de koffiezaak zonder dat je last van ze hebt.

Als je gewend bent je laptop mee te nemen naar een koffiezaak, kan het heel goed zijn dat je de drukte om je heen mist wanneer je plotseling vanuit huis moet werken. Het geluid van het bonenmalende espresso-apparaat, de stemmen van de mensen aan de andere tafels. En nu je thuis zit, waar dit alles ontbreekt, merk je dat je er langer over doet om iets op papier te zetten. Uit onderzoek blijkt dat dit niet aan jou ligt. Die omgevingsruis heeft effect op onze creativiteit.

In een publicatie in de Journal of Consumer Research (2012) staat dat zachte omgevingsruis van ongeveer 50 decibel een positief effect heeft op het creatief vermogen. Die zachte ruis blijkt stimulerend te zijn voor het brein. Te harde ruis (boven de 70 decibel) heeft daarentegen een negatief effect. Wil je dus schrijven of tekenen, dan kun je de ambiance van een koffiezaak goed gebruiken. Maar moet je studeren, dan is een stille ruimte, bijvoorbeeld een bibliotheek, nog steeds de beste plek.

Op Coffitivity kun je kiezen uit drie achtergronden: van een koffiezaak in de ochtend en tussen de middag, en een universiteitscafetaria.  Anders dan in een echte koffieshop is het bij Coffitivity mogelijk om de volume aan te passen. Ook kun je zelf opgenomen achtergrondgeluiden uploaden en met anderen delen.

Lees ook:Kleurboeken voor volwassen houden je hersenen jong
Lees ook:Stuur vrijdag een gratis valentijn
Lees ook:Earl Grey goed voor je lijf
Lees ook:Mooi zijn heeft ook professionele nadelen
Lees ook:De valkuil van een kantoortuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.