Thuiswerken in de zon? Hier is zonwering voor je laptop

zunzun

Als je thuiswerkt, zit je doorgaans achter je bureau. Maar in de zomermaanden wil je het liefst je spullen pakken en buiten zitten en tegelijkertijd aan je kleurtje werken. Wie dat ooit heeft geprobeerd, herkent het volgende probleem. Zonlicht en beeldschermen gaan niet samen. Hier allerlei zonweringen voor je laptop, van prijzig tot gratis. 

 

 

icap
De iCap is een inklapbaar tentje van waterafstotend nylon. Hij is perfect maar je betaalt er wel flink voor. Hij kost namelijk 83 euro. Op naar de volgende dus.

tabrella
De Tabrella is een table umbrella. Door de vrolijke strepen lijkt het net een zonnescherm voor kleine mensen. In werkelijkheid is het een parasolletje voor de laptop en tablet maar ook geschikt om je drank koel te houden. Deze kost 34 euro.

compushade
De Compushade is een zonnekap die in verschillende formaten beschikbaar is. Je plakt hem aan het beeldscherm door middel van een klitteband. Opgevouwd past het prima in de laptoptas. Hij is ook handig als je niet wilt dat mensen over je schouder meekijken. De Compushade kost 29,95 euro bij pcbuiten.nl. CompuShade heeft ook zonnekappen voor tablets en desktop pc’s.

zunzun-eu
De anti zonnekap van ZunZun is met 19,95 euro een stuk goedkoper maar lijkt wat meer op een doe-het-zelf-pakket. Met rubberen elastieken klem je hem vast aan de laptop. Hij is gemaakt van kunststof en past op bijna alle 15-inchschermen. Je krijgt er een reflecterende folie voor het beeldscherm bij.

diyphotography.net
Vind je twintig euro nog steeds te duur, dan is er nog één oplossing: de DRÖNA van IKEA kost 4,49 euro en het is een doodgewone opbergbak. Bij mij werkt het niet want het beeldscherm werkt bij mij nog steeds als een spiegel maar fotograaf Paul Adshead zweert erbij. De bak is opvouwbaar en groot genoeg voor een laptop. Hij is weliswaar onhandig als je je laptop op schoot wilt houden, maar op de tuintafel zal hij vast en zeker werken.

cardboardbox
Als je helemaal geen geld wilt uitgeven, dan kan een opgepimpte kartonnen doos misschien ook werken. Maar bij mij in ieder geval niet. Het is dus buiten óf in de schaduw zitten óf niet op een computer werken.

Lees ook:Zit je wel verantwoord achter een laptop?
Lees ook:Bedrijfsuitjes leg je voortaan vast met de camera drone
Lees ook:Geen bankje nodig met deze rugtas
Lees ook:Een sms’je van je MacBook krijgen zodra het wordt gestolen
Lees ook:Radio luisteren op kantoor kost geld

4 reacties op “Thuiswerken in de zon? Hier is zonwering voor je laptop

 1. Debby Zonwering

  Kijken mensen je ook soms raar aan als je zo’n cap voor je laptop koopt? Wel handig tegen de zon natuurlijk!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Laptop

  Leuk artikel! ik vind zelf de Tabrella een leuk en grappig ontwerp.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Kopieerpapier

  Super handig! Ik moet altijd in de schaduw zitten, als ik wil werken in de zon.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.