Kunnen papieren visitekaartjes nog?

Foto: Dustin Ground/Flickr CC

Foto: Dustin Ground/Flickr CC

Zijn papieren visitekaartjes nog de moeite en het geld waard nu vrijwel iedereen een smartphone heeft?

Visitekaartjes zijn bedoeld om een nieuwe contactpersoon te helpen onthouden wie je bent, wat je doet en waar je bereikbaar bent. Die persoon heb je ontmoet tijdens een cursus, een congres of misschien wel op het vliegveld. Maar nu vrijwel iedereen een smartphone heeft, voor zakelijk of privégebruik, heb je die papieren visitekaartjes eigenlijk nog wel nodig?

Visitekaartjes zijn vreselijk duur en niet duurzaam. Want als je gegevens veranderen, moet je nieuwe kaartjes laten maken. Daar komt nog bij dat de mensen die jouw oude kaartjes hebben, die veranderingen niet meekrijgen.
Een smartphone kan meer dan een visitekaartje. Tegenwoordig haalt iedereen bij een kennismaking zijn smartphone tevoorschijn en zoeken ze elkaar op LinkedIn op.

Zolang je je profielgegevens up-to-date houdt, weet je contactpersoon je altijd te vinden. Blijf zichtbaar voor je netwerk door af en toe interessante link te plaatsen, maar niet te vaak. Heb je in een blad of op een website gestaan, hou dat vooral niet geheim. Een goede tip is om het webadres van de contactpagina van je bedrijf in het openbare gedeelte te zetten zodat ook potentiële contactpersonen je kunnen vinden.

Lees ook:Evernote scant visitekaartjes, LinkedIn voegt foto toe
Lees ook:Een onderscheidend visitekaartje in vijf simpele stappen
Lees ook:Hoe ga je zuiniger om met de papieren handdoek? [VIDEO]
Lees ook:Hoe een hacker jou in de koffietent bespioneert
Lees ook:Maak jezelf goud waard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.