Dit kantoorontwerp heeft geen stoelen

 

Foto: RAAAF

Foto: RAAAF

Een kantoorontwerp van een Nederlands architectenbureau gaat de hele wereld over. In dit ontwerp komen geen stoelen en bureaus voor.

Dus te lang zitten is slecht voor je gezondheid. Zo ver waren we al. Maar in een kantoor werken waar zitten helemaal geen optie is, is wel het andere uiterste. In dit kantoor staan geen traditionele bureaus en stoelen maar bestaat het uit abstracte, driedimensionale vormen waartegen je kan staan, leunen en ook op liggen.

Het Nederlands bureau RAAAF (Rietveld Architecture-Art-Affordances) heeft beeldend kunstenaar Barbara Visser in de arm genomen voor het project The End of Sitting.

Het gaat verder dan het nieuwe werken, waarin je normaal gesproken van werkplek verandert op het moment dat je van computerwerk overgaat op vergaderen of bijpraten. In het werklandschap van RAAAF verander je tijdens het computerwerk van positie. Je pakt je werk op en verandert van een staande positie naar een leunende positie.

Of dit concept aanslaat, hangt af van het personeel. De gedachte achter het einde van zitten ligt genuanceerder. Een persoon moet inderdaad niet één met zijn bureau worden en overal in het kantoor zijn werk kunnen doen. Maar eigenlijk moet hij het computerwerk ook kunnen afwisselen met ander werk of met voldoende pauzes. Een baan waarin je enkel computerwerk doet, nekt je op de lange termijn.

Lees ook:Een zittend beroep? Er is nog hoop
Lees ook:‘s Werelds grootste bureau staat in dit kantoor
Lees ook:Cadeautip: het Monde Riant memoblok
Lees ook:Deze lamp vertelt collega’s waar je bent
Lees ook:Hoe ziet het ideale kantoor eruit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.