De eerste werkdag van het jaar: kussen of wegblijven?

Foto: David Boyle/Flickr CC

Foto: David Boyle/Flickr CC

Ben je graag klef of mijd je je collega’s?

Op de eerste werkdagen van het jaar hoor je iedereen die je kent een gelukkig nieuwjaar te wensen. Het is een gebruik dat tot Driekoningen duurt. Daar horen ook de geduchte Hollandse drie kussen op de wang bij.

Dat is nou net waar veel vrouwen (en mannen) tegenop kijken. Dan zijn drie kussen per persoon wel héél veel. Zij nemen om die reden nog liever een paar dagen extra vrij. Zolang ze maar niet het hele kantoor hoeven te kussen. Behoor jij tot die groep?

Natuurlijk kun je tot 6 januari vrij nemen, of zelfs de hele eerste werkweek om er absoluut zeker van te zijn. Maar wat als je je verlofdagen niet wilt opofferen? Dan doe je het volgende.

Zodra iemand dichtbij komt, reik je direct je rechterhand uit en wens je hem/haar een welgemeend gelukkig nieuwjaar. Als die persoon verbaasd aan je vraagt: “wat, gaan we niet zoenen?”, leg dan zonder enige aarzeling uit dat je het gewoon niet wilt. Kom niet met de ik-ben-ziek-en-ik-wil-je-niet-aansteken-smoes. Vooral als jij tot de meest begeerde collega’s van je kantoor behoort, houdt die smoes een ander niet tegen.

Je moet wel 100% achter je eigen kus-mij-niet-beleid staan. Dus niet tegen de ene collega zeggen dat je niet aan kussen doet, en even later de andere collega toch nog drie pakkerds geven. Wees wel opgepast met al dat handen schudden. Was regelmatig je handen, anders heb je nog een heuse griep te pakken.

 

Lees ook:Deze gadgets houden je warm deze winter
Lees ook:Terug van vakantie? Geen stress
Lees ook:De makkelijkste 1-aprilgrappen
Lees ook:Onvergetelijke afscheidsborrels
Lees ook:Kantoorpolitiek vind je overal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.