Kantoorpolitiek vind je overal

Nathaniel Bell House of Cards Netflix

Roddelen, hielenlikken, manipuleren en zwartmaken; iedereen doet het. Wen eraan en doe er je voordeel mee.

Kantoorpolitiek wordt altijd geassocieerd met hielenlikkers en dolkstoters. Je denkt dat je je kan distantiëren van deze mensen maar je vindt ze overal. Het wordt op elk kantoor gevoerd, zelfs in de zogenaamd vriendelijkste bedrijven. En er is niets dat je eraan kan doen.

Het gebeurt vlak onder je neus
Gebeurt het bij jou niet, zeg je? Stel je voor:  je zit met een groep collega’s aan een tafel te dineren? Wie gaat er naast wie zitten? Wie gebruikt dit moment om over een collega te praten die er niet bij is? Wie gaat mee in dat gesprek en wie houdt zich afzijdig?

Kantoorpolitiek is niet altijd negatief. Iedereen heeft eigen belangen, jij ook. Hou er dus altijd rekening mee en gebruik het op een constructieve manier.

Hoe gebeurt het precies?
Degene die een promotie krijgt, is niet per definitie het meest gekwalificeerd. Dat is frustrerend, vooral als jij die promotie had willen hebben. Deze persoon weet echter precies hoe die zich zichtbaar moet maken en met de juiste mensen moet praten.
Ze netwerken; ze zitten in hetzelfde sportclubje als de persoon met invloed en zoeken momenten om met hem/haar over ditjes en datjes te praten. Stappen ze in dezelfde lift als de persoon met invloed, dan maken ze een praatje of ze geven een compliment. Als je in dezelfde lift staat en dit tafereel aanschouwt, denk je misschien: wat een slijmbal. Maar je moet het grotere plaatje zien. Je collega heeft belangen en contact maken is de eerste stap.

Hoe doe je mee aan kantoorpolitiek zonder je integriteit te verliezen?
1) Begint iemand een gesprek met je die anders nooit tegen je praat, probeer dan na te gaan wat het doel van dit gesprek zou kunnen zijn. Stel gerust vragen.
2) Handel vanuit je eigen normen en waarden. Als je het ergens niet mee eens bent, blijf bij je standpunt. Laat jouw standpunt in de notulen vastleggen.
3) Als je in de managementvergadering moet verschijnen, weet dan wie je tegenover je hebt. Bereid je voor op de kritische vragen die deze mensen zouden kunnen stellen.
4) Heb je een plan, zorg er dan voor dat er meer mensen zijn die het plan steunen. Vraag hen ook eerlijk wat zij ervan vinden en of ze advies voor je hebben om je plan goedgekeurd te krijgen.
5) Weet welke belangen er spelen in het management en in het bestuur. Lees openbare verslagen en lees tussen de regels door. Zo raak je niet verrast door vervelend nieuws.

Bronnen: Banninkcoaching.nl/Business Insider
Foto: Nathaniel Bell/Netflix

Lees ook:Verbeter je communicatievaardigheden
Lees ook:Onthoud namen sneller met deze tips
Lees ook:De irritantste collega ter wereld
Lees ook:Maak jezelf goud waard
Lees ook:Trucs om details beter te onthouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.