De leukste koffiesites voor de koffiepauze

Koffieliefhebbers hebben een aanzienlijke keuze in websites en blogs. Daar kunnen zich laten verwennen met amusante koffiefeitjes, filmpjes en verhaaltjes. Voor je eerstvolgende koffiebreak heb ik een aantal van die koffiesites op een rijtje gezet.

  I Love Coffee
Dit is een blog van de in Seattle wonende Japanse schrijfster Ryoko Iwata. Haar blog staat vol met infographics, kenniskwisjes en zelfgemaakte cartoons. Koffiefanaten zijn bij haar in goed gezelschap. Haar boek Coffee Gives Me Superpowers is online te koop, een leuk geschenk voor de door cafeïne gedreven collega. I Love Coffee kun je ook op Facebook volgen.

Comedians in Cars Getting Coffee
In deze online serie combineert komiek Jerry Seinfeld drie passie’s: klassieke auto’s, comedy en goede koffie. Hij nodigt een al dan niet beroemde vakgenoot uit voor een koffiedate, kiest een klassieke auto voor deze persoon uit en rijdt hem of haar naar een zelf uitgekozen horecagelegenheid in de wijde omgeving van New York waar ze samen de koffie uitproberen. De amusante filmpjes zijn kort genoeg voor je koffiepauze.

Koffierevolutie
Deze site van barista Jessica Tolboom heeft als doel de kennis en kwaliteit van koffie bij de mensen naar een hoger niveau te brengen. Of je nog maar net geïnteresseerd bent geraakt in koffie of al een doorgewinterde cafeïneveteraan bent, dit blog is voor iedereen geschikt zolang je maar een interesse hebt voor het ‘zwarte goud’. Van Jessica leer je de begrippen uit de baristawereld. Haar vlogs geven die persoonlijke touch aan deze site.

Coffee Hunter
Voor zijn werk als digital brand strategist moet de Engelsman Peter Thomson veel reizen. Hij blogt over de koffiewereld en de koffieshops en -ketens die hij in New York, Londen en Europa bezoekt.

Volg jij andere blogs of sites, laat het mij ook weten.

Bronnen: en.ilovecoffee.jp/koffierevolutie.nl/comediansincarsgettingcoffee/coffeehunter.org
Foto: Yuri Samoilov/Flickr CC BY 2.0

Lees ook:Kopje koffie?
Lees ook:Nachtwerk? Eerst een koffieslaapje
Lees ook:Secretaresse.blog zoekt nieuwe blogger
Lees ook:Cafés zetten wifi uit
Lees ook:Voorkom social jetlag op maandagochtend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.