Als de vrijdagmiddagborrel niets voor jou is

Er zijn genoeg andere alternatieven voor jonge ouders om met hun collega’s te socializen.

Als collega’s elkaar buiten werktijd beter leren kennen, bevordert dat de samenwerking. De borrel na werktijd is daar zeer geschikt voor. Als je een jong gezin hebt, dan komt zo’n borrel niet uit. Je wilt tenslotte nog tijd met je kinderen doorbrengen voordat ze naar bed gaan. En als je moet kiezen tussen collega’s en je kinderen, dan is je keuze snel gemaakt. En dat is je goed recht. Toch wil je je collega’s beter leren kennen, echter niet na werktijd. Wat kun je doen?

Art Markman, hoogleraar psychologie en marketing aan de University of Texas, heeft een aantal suggesties. Wat hem betreft ben je in ieder geval gezegend met collega’s die je aardig genoeg vinden om samen iets leuks te doen. Vriendschap op het werk is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Er zijn genoeg andere mogelijkheden om binnen werktijd met je collega’s te socializen, ook voor introverte mensen, die liever luisteren en observeren dan praten.

- Spreek met elkaar af om minstens eens in de week samen te lunchen. Dat kan in het bedrijfsrestaurant maar ook in een leuk eetcafé.

- Doe hetzelfde met een koffiehalfuurtje met je team.

- Hou je van hardlopen? Voeg je bij een hardloopclubje of richt er zelf een op en ga samen tijdens de lunchpauze hardlopen.

- Een verjaardag is ook ideaal voor een sociaal momentje. Je spreekt met elkaar af dat de jarige trakteert. En je roept elkaar bijeen voor een half uurtje, dat is leuker dan de traktatie in de gemeenschappelijke keuken achter te laten. De anderen versieren de werkplek of de gemeenschappelijke ruimte.

- Ben je niet de enige medewerker met kleine kinderen, organiseer dan samen een play date op een woensdagmiddag. Gebruik hiervoor de kantine of een andere af te sluiten ruimte, en in de zomer een nabijgelegen park.

Er zullen vast nog meer ideeën zijn. Maar het gaat erom dat je net zo goed binnen werktijd quality time met je collega’s kan hebben als buiten werktijd.

Bron: Fastcompany.com
Foto: Luke Addison/Flickr CC BY-SA 2.0

Lees ook:Onvergetelijke afscheidsborrels
Lees ook:De irritantste collega ter wereld
Lees ook:Russische omgangsvormen die je moet kennen
Lees ook:De valkuil van een kantoortuin
Lees ook:Kleurboeken voor volwassen houden je hersenen jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.