Wat maakt jouw werkplek uniek?

Wat aan je kantoor maakt het plezierig om daar te werken? Is het de kwaliteitskoffie of het moderne interieur?

De ideale werkplek, waar je met veel plezier werkt en productiever van wordt, moet aan bepaalde eisen voldoen. Het is er niet heet in de zomer en niet koud in de winter. De wanden en vloerbedekking hebben inspirerende kleuren en de meubels zijn modern. Maar er zijn nog meer factoren waar medewerkers vrolijk van worden. Zoals de mogelijkheid om aan kwaliteitskoffie en een gezonde lunch te komen.

Dan zijn er bedrijven die honden toelaten. Tenzij je niet van dieren houdt of bang voor ze bent, heb je veel baat bij een gezelschapsdier op kantoor. Spelen met een hond helpt stress te verminderen, bevordert collegialiteit en maakt je gewoon blij. Dat blijkt uit onderzoek.

Een spectaculair uitzicht is nog iets waar veel medewerkers ook een moord voor zouden doen, bij wijze van spreken. Geen wonder dat bestuursleden altijd op bovenin zitten.

Je werkplek een personal touch geven, is er niet bij als je bedrijf Het Nieuwe Werken heeft ingevoerd. Maar concessies kunnen het personeel gelukkiger maken. Zoals een muurfoto die door een medewerker is gemaakt. Of een kamer die door het personeel is ingericht vanuit een bepaald budget.

Schone toiletten zijn op drukbezochte kantoren soms een schaarste. Als ook bezoekers er gebruik van mogen maken, wil het nog wel eens een kliederboel worden. Toiletten die alleen voor personeel zijn bestemd, is al een stap in de goede richting. Het is al een voorrecht als de toiletten twee keer per dag worden schoongemaakt. Maar je kan ook een toilet ‘adopteren’. Je spreekt met elkaar af om het toilet schoon achter te laten, wie de luchtverfrisser verzorgt en wie de wastafel decoreert, zodat het eruit ziet als dat van een luxe restaurant.

Bron: FastCompany.com
Foto’s: Jacob Davies/Flickr CC BY-SA 2.0
halfrain/Flickr CC BY-SA 2.0
Happinessishomemade.com
IMG Lighting/Flickr CC BY 2.0

 

 

Lees ook:Toiletbezoek monitoren slaat door
Lees ook:Vanuit huis werken is ook productief
Lees ook:Wie heeft mijn werkplek gepikt?
Lees ook:‘s Werelds grootste bureau staat in dit kantoor
Lees ook:Hoe ziet het ideale kantoor eruit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.