Hou een successenbord bij en blijf zo gemotiveerd

Lars Plougmann CC BY-SA 2.0

Gemotiveerd blijven en je zelfvertrouwen opbouwen wordt makkelijker als je jezelf blijft herinneren aan je persoonlijke successen. Ze dragen allemaal bij aan je persoonlijke groei.

Ben je van plan het roer om te gooien wat je loopbaan betreft of werk je naar een eigen bedrijfje toe? Dat kan moeizaam verlopen als je je steeds uit het veld laat slaan door kleine en grote tegenslagen. Om weer op te staan en terug te slaan moet je je zelfvertrouwen en motivatie in stand houden.

Tegenslagen gaan gepaard met overwinningen. Wat zijn het voor overwinningen? Het zijn die dingen die je liever door een ander laat doen, zoals je ouders of je partner. Dat kan bijvoorbeeld een cruciaal (telefoon)gesprek zijn waar je tegenop ziet en zo lang mogelijk wilt uitstellen. Heb je het eindelijk gedaan, dan heb je een kleine angst overwonnen. Dat is iets om trots op te zijn en dat je niet mag negeren en uiteindelijk niet mag vergeten.

Hou daarom een successenbord bij. Dit is beter dan een successenboekje of een Word-documentje. Waarom? Een boekje stop je weg en wordt vergeten. Een bord aan de muur laat zich niet negeren. Als je een zware dag hebt gehad of als je de handdoek in de ring wilt gooien, loop dan naar het bord en lees wat je hebt gepresteerd. Je weet dan weer waar je het allemaal voor deed en zo blijf je optimistisch.

Bron: Lifehacker.com
Foto: Lars Plougmann/Flickr CC BY-SA 2.0

Lees ook:Waarom je na de lunch een dip krijgt
Lees ook:Hou alles georganiseerd met Trello
Lees ook:Maak jezelf goud waard
Lees ook:De irritantste collega ter wereld
Lees ook:Verdeel je tijd beter

2 reacties op “Hou een successenbord bij en blijf zo gemotiveerd

  1. corine

    Goede tip, zijn er ook voorbeelden van zo’n successenbord?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Margreet

    Ik vind het inderdaad wel handig om een succesbordje bij te houden, maar is het niet een beetje chaotisch om dat midden in de kantoorruimte te doen? Word je dan niet afgeleid?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.