Categorie: "Sociaal"

Weet wanneer je te veel praat

Foto: Sharon Mollerus/Flickr CC

Wanneer je ergens mee zit, lucht praten enorm op. Dan is het fijn als je je hart bij iemand kan uitstorten. Maar weet wanneer je je punt hebt gemaakt en de ander niet langer moet ophouden. Dat zegt Mark Goulston, psychiater en auteur van het boek Just Listen. 

Russische omgangsvormen die je moet kennen

Andrey/Flickr CC BY 2.0

Heb je een reis naar Rusland gepland of krijg je Russen op bezoek, dan heb je waarschijnlijk al een paar Russische woordjes geleerd om indruk te maken. Maar dat zal niet genoeg zijn. Het is misschien verstandig om ook enkele Russische omgangsvormen te leren.

Wat zakelijke reizigers over Japan moeten weten

Foto: strikeael/Flickr CC by 2.0

Foto: strikeael/Flickr CC by 2.0

Japanners hebben veel strenge omgangsvormen. Die hebben onder andere betrekking op relatiegeschenken en tafelmanieren. Mocht je naar Japan afreizen, dan zijn er dingen die je moet weten zodat je je gastheer of gastvrouw niet beledigt.

Zakelijke omgangsvormen: hoe heurt het?

Foto: A&M Commerce/Flickr

Foto: A&M Commerce/Flickr

Businessetiquette, oftewel zakelijke omgangsvormen, leer je niet thuis of op school. Voor wie graag wil weten wat de juiste omgangsvormen op de werkvloer is, zijn hier enkele do’s and don’ts.

Tafel voor één

Foto: eenmaal.com

Foto: eenmaal.com

In een restaurant dineren is een sociaal gebeuren. Daarom word je vreemd aangekeken als je alleen dineert. Je kunt lak hebben aan de andere gasten maar je kunt ook in restaurant Eenmaal in Amsterdam dineren, speciaal voor einzelgängers. In Eenmaal heb je geen tafelgenoot nodig en kun je ongestoord en ongegeneerd in je eentje genieten van een biologisch viergangenmenu.