Bestrijd de zondagavond blues

Jan Hecking CC BY-SA 2.0

Het is zondagavond. Dat betekent voor velen één ding. Het weekend is bijna voorbij en je moet de volgende dag weer werken.

Het weekend was kort en welverdiend maar nadert zijn laatste uurtjes. Je wordt bijna depri bij de gedachte. Volgens een enquête van de carrièresite Monster.com lijdt 78% van de deelnemers over de hele wereld regelmatig aan de zondagavond blues.

Zelfs als je van je baan houdt, raak je wel eens een beetje gestrest van de associatie die de maandagochtend opwekt. Hier zijn enkele tips van coaches om het beste te halen uit die laatste uurtjes van het weekend.

Familie

Maak tijd voor je familie. Is het mooi weer, ga dan samen naar buiten. Dat zegt Laura Vanderkam, auteur van het boek ‘What the most successful people on the weekends’ . Niet alleen word je er aantoonbaar gelukkiger van. Je bent zo druk bezig met je familie dat je geen tijd hebt om stil te staan bij het feit dat je maandag weer moet werken.

Sociale plannen en klusjes

Maak plannen voor de volgende week. Als je nog geen sociale afspraken hebt, maak ze dan nu, met je familie of met vrienden en kennissen. Zijn er nog dingen die je moet doen die niets met werk te maken hebben? Je wilt bijvoorbeeld heel graag een kastje verven maar je merkt dat je het steeds uitstelt. Schrijf deze keer op je kalender wanneer je dat ene klusje gaat klaren. Zo heb je iets leuks dan wel iets productiefs te doen aan het einde van de werkweek.

Sporten

Zondagavond is voor veel succesvolle managers een geschikt moment om te gaan hardlopen of te sporten. Zij halen er hun energie uit die ze maandagochtend nodig hebben.

E-mailen of chatten met een oude vriend(in)

Heb je al een hele tijd willen chatten met een goede, oude vriend of vriendin die ver weg woont, maar het komt er nooit van? Op zondagavond zijn de meeste mensen vrij en zitten ze thuis, vooral als het regent. Het beste moment dus om de laptop aan te zetten en ze op te zoeken.

Tevreden terugkijken op het afgelopen weekend

Zorg ervoor dat je het weekend afsluit met een tevreden gevoel. Niets is meer deprimerend op een zondagavond dan het besef dat je nog helemaal niets leuks of nuttigs hebt gedaan.

 

Via: businessinsider.com
Foto: Jan Hecking/Flickr CC BY-SA 2.0 

Lees ook:Druk je dierbaarste foto’s af voor het te laat is
Lees ook:Skype voor Outlook
Lees ook:Het beste moment voor een gesprek met de baas
Lees ook:Weet je zeker dat je bestanden hebt gewist?
Lees ook:Ben jij een happyholic?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.