Daar komt de smartwatch uit de mouw

Moto-360-Android-Wear

Moto-360-Android-Wear

Internet wordt dagelijks gevuld met berichten over de nieuwste smartwatches. Zelf zie ik door de bomen het bos niet meer. Welke moeten we kiezen? En ga je straks ook echt net als Dick Tracy tegen je pols praten?

Waarom we een smartwatch willen
Smartphone-makers spelen in op de behoefte aan een smartphone die ze kunnen dragen als ze bijvoorbeeld aan het hardlopen zijn. Zo’n wearable is licht, heeft een hartslagmeter en kilometerteller en is – niet te vergeten – ook een smartphone. Maar niet alleen voor hardlopers en fitness freaks is hij handig. Een luxeprobleem, maar als je op het werk voortdurend vergeet je telefoon bij je te houden, hoe handig zou zo’n ‘slimme horloge’ dan niet zijn?

Merken en typen
Er zijn talloze merken op de markt. Daar heeft een mens geen tijd voor. Daarom vestig ik mijn aandacht op drie typen smartwatch.

Samsung, Motorola, LG, HTC en Asus werken aan of hebben inmiddels smartwatches uitgebracht die op Android Wear draaien. Dat is het besturingssysteem van Google dat speciaal voor wearables is gemaakt. Deze heeft ook spraakcommando’s. Door “OK, Google” tegen je horloge te zeggen activeer je een functie.

Video: googleblog

Apple komt een dezer dagen met de iWatch. Die zal draaien op Apple’s besturingssysteem iOS. En meer wordt er niet over gerept.
De Pebble is ruim een jaar op de markt en tot nu toe de meest verkochte smartwatch in de VS. Het maakt via bluetooth verbinding met je iPhone of Android smartphone en heeft een eigen besturingssysteem, de Pebble OS.

Gaan we over?
In 1994 was het nog absurd om op straat in een telefoon te praten. En hoewel dat voor de directe omgeving anno 2014 nog steeds vreselijk irritant is, is het voor iedereen de gewoonste zaak van de wereld geworden om je telefoongesprek in het openbaar te voeren. Nu zullen we het vreemd vinden om als een secret agent tegen je pols te praten. Maar over een paar jaar weten we niet beter.

De Pebble E-paper watch in drie kleuren. Pebble-watch.nl

De Pebble E-paper watch in drie kleuren. Pebble-watch.nl

Lees ook:Wanneer gebruik je de vingertelefoon?
Lees ook:Een sms’je van je MacBook krijgen zodra het wordt gestolen
Lees ook:Stemgestuurd in Office werken
Lees ook:Microsoft Office for iPad komt eraan
Lees ook:Vliegtuigmodus redt je smartphone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.