Madoff’s secretaresse krijgt 6 jaar gevangenisstraf

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Annette Bongiorno, de secretaresse van ponzifraudeur Bernie Madoff, kreeg een veel kortere gevangenisstraf vanwege haar kwetsbare uiterlijk.

Bernie Madoff was de man die zijn klanten voor 17,5 miljard dollar aan investeringsgeld lichter heeft gemaakt met zijn ponzipiramidespel. Hij kreeg 150 jaar gevangenisstraf opgelegd. Annette Bongiorno was jarenlang zijn secretaresse en zou een straf van minstens 20 jaar te wachten staan. Ze werd schuldig bevonden aan medeplichtigheid maar de rechter vond het kleine vrouwtje, 66 jaar oud en nog geen 1 meter 50, te kwetsbaar voor zo’n lange zit.

De openbare aanklager eiste een strengere straf dan de 20 jaar die de reclassering had voorgesteld. Rechter Laura Taylor Swain, zelf 1.60 klein, kreeg medelijden met Bongiorno en vond de geƫiste gevangenisstraf veel te zwaar. De rechter geloofde wel dat Bongiorno niets van het piramidespel wist maar vond ook dat Bongiorno moedwillig meewerkte aan frauduleuze praktijken.

Bongiorno liet weten heel veel spijt te hebben voor het feit dat ze haar ex-baas geloofde en niets deed om hem tegen te houden. Haar eigen advocaat vond 10 jaar meer dan redelijk. Bongiorno kwam er met zes jaar dus goed van af.

 

Lees ook:Bernie Madoff’s ex-secretaresse zweert van niets te weten
Lees ook:Madoff’s ex-secretaresse medeplichtig bevonden
Lees ook:Amerikaanse secretaresse jarenlang omgekocht door DEA
Lees ook:Secretaresse Zwitsers parlement plaatst naaktselfies
Lees ook:Lindsay Lohan gaat secretaresse in toneelstuk spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.