Wikken en wegen met Internet Explorer

Sean MacEnteeMicrosoft laat internetgebruikers tóch maar niet in de steek. Gisteravond kondigde het softwarebedrijf aan het beveiligingslek in Internet Explorer te dichten, ook voor Windows XP. Toch niet zo meedogenloos als ik dacht. Maar zou je Internet Explorer moeten blijven gebruiken?

Microsoft deed op 8 april afstand van Windows XP en liet daarmee talloze klanten aan hun lot over. Zo koud is Microsoft naar mijn weten nog nooit eerder geweest. Wie dit besturingssysteem nog gebruikte, werd aangeraden óf over te stappen naar Windows 7 of 8 óf een nieuwe computer te kopen.

Afgelopen week ontdekte beveiligingsbedrijf FireFly een beveiligingslek in Internet Explorer vanaf versie 6. Hoogstwaarschijnlijk hebben hackers al een tijdje dankbaar gebruik gemaakt van dat lek. Deze keer werd iedereen aangeraden om via andere browsers het internet op te gaan. Of voor de laatste keer IE op te starten om een nieuwe browser te installeren.

Nu dicht Microsoft het beveiligingslek in IE door middel van een beveiligingsupdate, en voor deze ene keer doen ze dit ook voor Windows XP. Voor deze ene keer. Wie weet kreeg de gigant medelijden.

Internet Explorer is prima, maar kijk om je heen. Miljoenen mensen gebruiken inmiddels andere browsers. De een zweert bij Google Chrome, de ander bij Opera of Safari. Ikzelf gebruik Safari en Firefox.

Firefox gebruik ik voor de handige add-ons. Een nieuwe add-on is de Heartbleed Monitor die je waarschuwt als je een kwetsbare website bezoekt. Dan is er de Hola Unblocker, waarmee je video’s kan afspelen die alleen voor ingezetenen van de VS bestemd zijn. En als je een YouTube filmpje voor een presentatie wil gebruiken zonder dat het halverwege vastloopt, kan je de Download Helper toevoegen. Die maakt van het filmpje een MP4-bestandje.

Er zijn legio voordelen die andere browsers bieden. Ik zou daarom zeggen: verbreed je horizon en explore.

 

Lees ook:Oudere versies van Internet Explorer niet langer ondersteund
Lees ook:Microsoft heeft spiksplinternieuwe webbrowser klaarstaan
Lees ook:Skype voor Outlook
Lees ook:Van Windows 8 naar Windows 10
Lees ook:Gebruik geen Windows XP meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.