Wolfram Alpha kan wat Google niet kan

Afbeelding: Wolfram Alpha

Afbeelding: WolframAlpha.com

Google, hoe goed hij je ook kan helpen, kan helaas niet op al je vragen antwoord geven. Ja, Google heeft een ingebouwde calculator, een koersconverter en kan alle vluchten voor je uitzoeken zonder dat je Google verlaat. Maar ingewikkelde vragen hoef je niet aan deze zoekmachine over te laten.

Je bent het waarschijnlijk gewend om jouw vraag in de zoekbalk van Google te schrijven. In de eerste zoekresultaten vind je je vraag weliswaar terug maar als je doorlinkt krijg je niet altijd je gewenste antwoord. Grote kans dat je op een vraagbaak stuit waar andere internetgebruikers dezelfde vraag hebben gesteld. En het antwoord wordt dan gegeven door andere gebruikers, die het misschien helemaal mis hebben. Of er volgen discussies tussen de gebruikers onderling. Niet alleen word je gek maar je bent nog steeds niet geholpen.

Probeer Wolfram Alpha. Het is geen zoekmachine en geeft dus geen zoekresultaten maar berekent het directe antwoord met behulp van het software Mathematica. Het is die klasgenoot bij wie je altijd spiekte. Alleen spreekt deze uitsluitend Engels, voorlopig dan.

Op de homepage kun je uit verschillende categorieën kiezen waaronder economie, algebra, natuurkunde, aardrijkskunde, biologie, kunst & cultuur, taalkunde, scheikunde enzovoort.

screenshot wa

Bekijk de lezing van uitvinder Stephen Wolfram (ga meteen naar 5:51 waar hij de werking van Wolfram Alpha uitlegt). Of probeer het zelf uit. Je krijgt namelijk meer antwoord dan je durfde te vragen.

Lees ook:Dit hebben we in 2014 gegoogled
Lees ook:Verwijderingen op Google van start gegaan
Lees ook:Beter zoeken met Google
Lees ook:Restaurantmenu’s in Google’s zoekresultaten
Lees ook:Ontdek de special effects van Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.