Radiointerview loopt uit op PR-drama

Renée Johnson/Flickr

Renée Johnson/Flickr

Een Britse politicus werd in een live radiointerview zodanig in het nauw gedreven dat zijn PR-man hem eruit heeft moeten redden. Het interview werd direct stopgezet.

Soms kun je je maar beter goed voorbereiden als je instemt met een interview. Het laatste wat je wilt, is dat je klem wordt gezet door de interviewer. Dat is de Britse politicus Nigel Farage overkomen.

Nigel Farage, de leider van de UK Independence Party (UKIP), kreeg het spaans benauwd toen hij in een live interview op de radiozender LBC geconfronteerd werd met kritische vragen. Zijn kiezers kregen vast plaatsvervangende schaamte toen zij luisterden naar zijn worsteling met zijn zichzelf tegensprekende uitspraken.

De UKIP is een Britse politieke partij die zich inzet tegen Europa. Het belangrijkste speerpunt is de terugtrekking van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Ook is de partij tegen massa-immigratie. De leider is de laatste tijd veel in opspraak geweest door zijn omstreden uitspraken. De UKIP wil echter absoluut niet vergeleken worden met de Nederlandse PVV.

Tijdens het vraaggesprek werd hij door de radio-journalist James O’Brien gewezen op zijn eerdere uitspraken. Bijvoorbeeld over een UKIP-gemeenteraadslid die hij een sukkel noemde vanwege diens ongelukkige tweets. Zijn partij zou ook zijn gesteund door bedrijven die illegale immigranten in dienst hadden. Farage had eens gezegd dat hij zich niet op zijn gemak zou voelen als een groep Roemeense mannen naast hem zou komen wonen. Hij zat ook een keer in een trein waarin hij alleen vreemde talen om zich heen hoorde. Farage had de grootste moeite om dit allemaal goed uit te leggen. Hij sprak zichzelf tegen of werd door de interviewer gecorrigeerd.

Zijn eigen vrouw is Duits en zijn kinderen worden tweetalig opgevoed. De radio-dj vroeg hem waarom hij daarin onderscheid maakte. “We willen een immigratiebeleid dat zich niet alleen op kwantiteit richt maar ook op kwaliteit. Mijn vrouw praat overigens geen Duits in de trein”, antwoordde hij.

De politicus, die duidelijk niet goed was voorbereid, bleek niet opgewassen tegen de kritische interviewer. Op het moment dat hij voortdurend werd doorgevraagd over zijn salaris voor zijn functie als Europarlementariër, greep Patrick O’Flynn, de directeur Communicatie van de UKIP, in. Het interview werd afgesloten. O’Flynn legde uit dat de twintig minuten, die het interview zou duren, inmiddels verstreken waren.

Na afloop stroomden talloze verontwaardigde reacties over Farage’s antwoorden op sociale media binnen. Het volledige interview is hier met Engelse ondertiteling terug te zien.

 

Lees ook:Stenograaf schreef niets op tijdens 30 hoorzittingen
Lees ook:Terug naar 30-urige werkweek
Lees ook:Te ziek voor werk, niet voor Facebook
Lees ook:Oeps, Duitse minister van onderwijs schrijft brief vol fouten
Lees ook:Thee is beter dan water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.