Deze ruggordel houdt je rug recht als er geen rugleuning is

Wat doe je als er geen stoel of bank met rugleuning te vinden is? Voel je de pijn al opkomen bij de gedachte? Deze ruggordel kan helpen.

Als je zit, moet je recht zitten. Maar soms moet je op een stoel of bank zitten die geen rugleuning heeft. Na een poosje lukt het je niet om uit jezelf rechtop te blijven en ga je gebogen zitten, waarna je pijn in de rug begint te krijgen. De ruggordel van Betterback helpt je de rug recht te houden.

De BetterBack is een grote gordel met een niet te strakke riem die je om de knieƫn spant. Hiermee trek je je rug terug in zijn natuurlijke houding, de s-vorm. De BetterBack past makkelijk in je tas zodat je hem overal kan gebruiken.

Deze rugsteun is geen excuus om langdurig te zitten. Daar is het lichaam tenslotte niet voor gebouwd. Probeer om een gezond lichaam te behouden zo veel mogelijk af te wisselen met staan en lopen.

Over de uitvinder
De BetterBack is bedacht door Katherine Krug uit San Francisco. Toen zij twaalf tot veertien uur over haar laptop gebogen zat om aan haar project te werken, kreeg ze last van een hevige rugpijn. De bestaande rugsteunen werkten niet. Daarop besloot ze er zelf een te maken en deze op de crowdfunding site Kickstarter te plaatsen.

De crowdfunding is geslaagd gebleken. Krug heeft al 800 duizend dollar binnengehaald. BetterBack is vanaf oktober in de handel maar je kan hem pre-orderen voor 49 dollar. Of deze ruggordel zich onderscheidt van de bestaande rugsteunen moet eigenlijk nog blijken.

Lees ook:Steeds meer mensen met een text neck
Lees ook:Dynamisch zitten met de zitbal
Lees ook:Een USB-stick voor iPads
Lees ook:Een printer die in je hand past
Lees ook:Hurken is de groene thee van de lichaamshoudingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.