Personeel mag van Richard Branson onbeperkt verlof opnemen

Foto: Jarle Naustvik/Flickr CC

Foto: Jarle Naustvik/Flickr CC

Miljardair Richard Branson vindt dat zijn werknemers zelf mogen bepalen wanneer en hoe lang zij hun verlof opnemen. Dat schrijft hij in zijn blog ‘Why we’re letting Virgin staff take as much holiday as they want’.

Branson, oprichter en CEO van Virgin, vindt dat flexibel werken nóg flexibeler kan. Van de werknemers wordt tegenwoordig steeds meer verwacht dat ze geen 9-tot-5-mentaliteit hebben. Maar dat ze pas vakantie mogen opnemen als hun baas dat goed vindt, klinkt nogal achterhaald. Het nieuwe personeelsbeleid, of eerder non-policy, heeft hij nu op zijn Britse en Amerikaanse kantoren van Virgin doorgevoerd.

Dit beleid heeft hij afgekeken van onder andere Netflix, waar de verlofdagen van het personeel niet worden geregistreerd. Je zou het niet denken maar daar blijken de werknemers volledige verantwoordelijkheid te nemen voor hun projecten ondanks deze nieuw verworven vrijheid. Sinds de invoering schieten de productiviteit en creativiteit binnen dit soort bedrijven door het dak. Branson wil dit bij Virgin ook zien gebeuren.

Meer over Richard Branson’s ideeën staan in zijn boek The Virgin Way – Everything I know about leadership.

Lees ook:De eerste werkdag van het jaar: kussen of wegblijven?
Lees ook:Personeel wordt productiever door loopbureau
Lees ook:Van deze CEO mag je slapen op het werk
Lees ook:Zit je wel verantwoord achter een laptop?
Lees ook:Waarom sporten helpt bij balans werk en privé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.