De beste tips om je werkdag goed te beginnen

Foto: Akio Takemoto/Flickr CC

Foto: Akio Takemoto/Flickr CC

Met het verkeerde been uit bed stappen is niet alleen een uitdrukking om aan te geven dat de manier waarop je opstaat, de toon zet voor de rest van de dag. Sta eens stil bij wat je altijd doet nadat je ontwaakt. Misschien doe je het helemaal verkeerd. Hier een paar tips om de dag goed te beginnen.

Wil je van je werkdag een energieke en productieve dag van maken, dan begin je al bij het ontwaken. We hebben allemaal onze eigen ochtendrituelen vanaf het moment dat we wakker worden tot het moment dat we aankomen op kantoor. Verbreek je routine en kijk of het werkt.

1. Wacht nog heel even met de koffie of thee
Je hoopt dat je met een kopje koffie direct wakker wordt. Wacht daar nog even mee. Probeer in plaats daarvan een glas water op kamertemperatuur met een schijfje citroen erin. Je stofwisseling begint hierdoor meteen te werken. En eet nog geen ontbijt tot een uur na het ontwaken.

2. Pak niet meteen je telefoon
Iedereen met een smartphone herkent het volgende vast wel. Je trekt hem van de oplader en begint meteen alle nieuwsfeeds door te scrollen. Je denkt al die informatie zo vroeg in de morgen al nodig te hebben. Dit is echter zonde van je ochtend en je voedt jezelf bovendien met irritante berichten en veel slecht nieuws. Duw liever de gordijnen opzij en ga wat rek- en strekoefeningen doen en je ochtend kan niet meer stuk.

3. Elke dag schoon
Of je nu doucht en je tanden poetst vlak nadat je opstaat of nadat je eerst gesport hebt, na afloop voel je je alsof je de hele wereld aan kan. Verwen jezelf dus met een heerlijke douche, want het wordt een lange dag.

4.  Schrijf op wat je vandaag af wilt hebben
Maak een checklist voor jezelf met taken die je wilt of moet voltooien. Komen er andere dingen tussen, beoordeel dan of die meer prioriteit hebben dan jouw taken. Maar verlies die checklist niet uit het oog.

5.  Zorg voor een clear desk
Werk achter een leeg bureau. Of nog beter, maak er een gewoonte van aan het einde van de dag het bureau leeg en schoon achter te laten. Haal alleen die papieren te voorschijn die je op dat moment nodig hebt. En leg je smartphone niet op je bureau. Zo blijf je gefocust op je taken.

Via Inc

Lees ook:Voorkom social jetlag op maandagochtend
Lees ook:Hoe je productief blijft op hete zomerdagen
Lees ook:Evenementen organiseren voortaan een eitje
Lees ook:Kopje koffie?
Lees ook:10 milieuvriendelijke opladers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.