Therapie met de vingers

Een nieuwe therapeutische techniek kan opgekropte negatieve emoties direct losmaken. Door met de vingers op specifieke punten van het bovenlichaam en gezicht te kloppen, laat je negatieve energie vrij.

Je hebt een nare ervaring opgedaan. Hierdoor raakt het energiesysteem in je lichaam verstoord. Dit zorgt voor negatieve emoties. Door de energieblokkade kunnen de negatieve emoties niet worden ontladen. Als gevolg daarvan krijg je psychische en lichamelijke klachten.

Deze emotionele blokkade, oftewel psychologische omkering, is een vorm van zelfsabotage. Je wilt wel van de klachten af, maar je houdt onbewust de emoties vast. Je bent niet helemaal gereed om de klachten los te laten. Daardoor heb je een onbewuste weerstand om je te laten behandelen. Volgens de theorie van de Emotional Freedom Technique gaat het om het opheffen van die emotionele blokkade zodat de negatieve energie vrijkomt.

Hoe gaat de EFT therapeut te werk?
De patiënt moet over de klacht praten. De therapeut helpt de patiënt de herinneringen te vinden die ermee in verband staan, en haalt de gevoelens en lichamelijke sensaties naar boven. De gevoelens worden hiermee geïdentificeerd. De therapeut meet hoeveel angst, spanning of verdriet die teweeg brengen.
Daarna moet de patiënt uitspreken dat hij/zij zichzelf volledig accepteert ondanks het probleem. Terwijl deze dit uitspreekt, klopt de therapeut met de wijs- en middelvingers op de meridiaanpunten op de borst en het gezicht. De negatieve energie wordt dan losgelaten. Afhankelijk van de stressmeting wordt de behandeling enkele keren herhaald.

Therapeut Gabrielle Bernstein demonstreert de EFT-sessie.

Video: Oprah.com/own-help-desk
Foto: Porsche Brosseau/Flickr CC BY 2.0

Lees ook:Je lichaam schreeuwt om water
Lees ook:Een workaholic zijn is niet iets om over op te scheppen
Lees ook:Is de griepprik van de baas zinvol?
Lees ook:Leer los te laten
Lees ook:Werkt de stormparaplu voor fietsers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.