Kitestring waarschuwt thuisblijvers bij nood

Ernesto Andrade/Flickr

Ernesto Andrade/Flickr

Ga je ‘s avonds laat alleen over straat, reis je naar het buitenland of heb je een afspraak met iemand die je nog niet kent, dan is er een web tool die je familie waarschuwt als je geen gehoor meer geeft. Je hoeft hiervoor geen smartphone te hebben. Een gewone mobiele telefoon is ook goed.

Als je een avontuurlijk type bent en alleen op pad gaat, kun je je familie of vrienden in behoorlijk ongerust achterlaten. Ze vragen je niet voor niets om even te bellen als je veilig op je bestemming bent aangekomen. Hoewel we er liever niet bij stilstaan, is de kans aanwezig dat jou toch iets overkomt. Hoe voorzichtig je ook bent. Je kan onwel raken, worden aangereden of je bent op het verkeerde moment op de verkeerde plaats terechtgekomen.

Voor al die momenten is er nu een web tool genaamd Kitestring. Voordat je vertrekt geef je op de website je naam, het verwachte tijdstip van aankomst en je mobiele nummer op. Je geeft ook de telefoonnummers op van de mensen die gewaarschuwd moeten worden. Kitestring stuurt je op het afgesproken tijdstip een sms’je. Als er niets met je aan de hand is, beantwoord je het sms’je binnen vijf minuten. Je kan je aankomsttijd ook aanpassen als je vertraging hebt. Geef je geen gehoor, dan krijgen de anderen een waarschuwing van Kitestring. Het bericht dat zij krijgen, luidt ongeveer als volgt. ‘Dit is een bericht van [naam]. Je krijgt dit bericht omdat ik niet veilig thuis ben aangekomen.Waarschijnlijk is er iets met mij gebeurd.’

De web tool is ideaal voor mensen die veel moeten reizen maar ook voor ouderen en kinderen.

Lees ook:Hoe trek je aandacht met je e-mail?
Lees ook:Mobiele apps beter voor je databundel
Lees ook:Onvergetelijke afscheidsborrels
Lees ook:Wervingsbureau zoekt secretaresse, plaatst seksistische filmtweet
Lees ook:Gebruik geen Windows XP meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.