Tom Hanks brengt typemachine-app uit

Foto: Hanx Writer

Foto: Hanx Writer

Mechanische typemachines. Hoewel tegenwoordig volstrekt inefficiënt, hebben ze iets aantrekkelijks. Ouderen hebben er misschien nog eentje op zolder, hipsters willen er eentje in hun interieur als vintage kunstobject. Voor de rest van ons blijven ze een glimp uit het verleden. We zien ze af en toe nog in oude films opduiken.

Acteur Tom Hanks heeft een zwak voor die ouderwetse typemachines en het tikmachinelettertype Courier. Hij liet dan ook een typemachine-app maken: de Hanx Writer. Met de app voor iPad verandert het toetsenbord in tiktoetsen en de achtergrond in een vastgeklemd papiervel. Bij elke aanslag hoor je de ouderwetse tikklanken inclusief het belletje aan het einde van iedere regel. De hendel van een echte typemachine heeft daarbij plaats moeten maken voor de returntoets. Het voordeel van deze app is dat je je tikfouten niet met tipp-ex hoeft wit te stippen of met X-en door te halen. Het nadeel is dat er geen trema’s en accenten op de klinkers gezet kan worden.

De Hanx Writer is een gratis app. Het komt in drie machinemodellen, waarvan alleen het standaardmodel, de Hanx Prime Select, gratis is. Ook voor een andere kleur lint dan zwart dien je te betalen. De notities kun je vervolgens e-mailen of opslaan in andere apps als Evernote of OneNote.

Foto: Hanx Writer

Foto: Hanx Writer

Lees ook:Werknemer betaalt mee aan kwaliteitskoffie
Lees ook:Londen maakt oplaadstations van oude telefooncellen
Lees ook:Doe iets heel anders met je vrije avonden
Lees ook:Agendeer meer pauzes per dag
Lees ook:Op afstand toegang tot je huiscomputer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.