Apple komt met eigen app voor klantenpasjes

Je klantvoordeelkaart vanuit je iPhone laten scannen kan straks ook met Apple Pay.

Eerder dit jaar heb ik geschreven over PasNL, de klantenpasjes-app die al je Nederlandse klantvoordeelpasjes digitaliseert en van je smartphone één grote portemonnee maakt. Apple heeft gisteren tijdens de World Wide Developers Conference 2015 een heleboel nieuwe snufjes gepresenteerd, waaronder een uitbreiding van Apple Pay, de Amerikaanse tegenhanger van PasNL. Tegelijkertijd wordt Passbook, de scancodeverzameling, omgedoopt in Wallet.

Met Apple Pay kunnen Amerikaanse en binnenkort ook Britse gebruikers niet alleen hun bankpas en credit card koppelen aan hun iPhone, maar nu ook hun klantenvoordeelpassen. Alle streepjescodes, die op je tastbare passen staan, sla je op in je iPhone en haal je tevoorschijn wanneer je in de winkel bent.

Maar Apple Pay gaat een stapje verder. Zodra je de winkel binnenstapt, opent de app de corresponderende scancode. Door de app bladeren op zoek naar de juiste winkel hoeft dan niet meer. De deelnemende winkel kan zelfs via de app speciale kortingen aanbieden. Je rondt de betaling af via TouchID.

Grote winkelketens werken met Apple samen in ruil voor klantenbinding. Later zullen ook de kleinere winkels volgen. Na het Verenigd Koninkrijk wordt de app in de rest van Europa geïntroduceerd.

 

Bron: Apple.com
Foto: TechCrunch

Lees ook:Zet al je klantenpassen over naar je smartphone
Lees ook:Een USB-stick voor iPads
Lees ook:Wat te doen als je je iPhone (even) kwijtraakt
Lees ook:Terugblik op 2014
Lees ook:Losgeld voor je iPad en iPhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.