Zet jij 10.000 stappen per dag?

Foto: Francisco Osorio/Flickr CC

We lopen 25% minder dan 30 jaar geleden. Mensen met een zittend beroep zetten zelfs niet meer dan 3000 stappen per dag. Hoe blijf je dan fit? Dat vraagt iedereen zich af die niet (meer) aan sport doet.

Bij het woord sporten denk je niet aan lopen. Toch is dat ook bewegen en raadzaam voor iedereen die geen tijd heeft om te sporten of gewoon een hekel heeft aan de sportschool. Voor een wandeling hoef je geen afspraken te maken en om te kleden. Je kan het vóór en ná het werk doen en je hoeft niet in vorm te zijn. Je kan je tempo verhogen en verlagen en stoppen wanneer je wilt.

Tienduizend stappen oftewel 7,5 kilometer per dag is de dagelijkse aanbeveling voor een gezond lichaam. Gemiddeld zetten we 6000 stappen. Dus die extra 4000 stappen maak je met een stevige wandeling van een half uur.

Als je een slechte conditie begint, is het raadzaam langzaam op te bouwen. Stap elke dag een halte eerder uit. Neem op het werk de trap naar de eerste etage en van daaruit de lift. Na een week loop je 500 stappen meer per dag.

Heb je geen stappenteller (pedometer) dan zijn er ook apps om uit te kiezen die je kunnen helpen bij het bereiken van je dagelijkse doel. Zo is er de gratis Moves app en de betaalde app 10000 steps for a better health (vanaf iPhone 5). Of als je, net als ik, nog een Nike Plus-chip in je joggingschoen hebt zitten, kun je via Nikeplus.com je kilometers bijhouden.

Lees ook:Een zittend beroep? Er is nog hoop
Lees ook:Hoe je productief blijft op hete zomerdagen
Lees ook:Waarom sporten helpt bij balans werk en privé
Lees ook:Deze gewoonten beïnvloeden je mentale gezondheid
Lees ook:Dit bedrijf houdt alles maar dan ook alles op kantoor bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.